Perussuomalaiset puolustaa ihmisten oikeutta autoilla

Meinaan jo nyt pyörtyä, kun menen tankkaamaan. Litrahinta sekä bensassa että dieselissä on järkyttävä. Perussuomalaiset esittää eduskunnassa polttoaineiden veron laskua. Kyllä meillä pitää olla mahdollisuus liikkua autolla työhön, harrastuksiin ja kauppaan.

Kansalaisaloite dieselautojen käyttövoimaveron poistamiseksi on kerännyt jo yli 100 000 nimeä. Hallituksen toimien johdosta dieselin hinta on päinvastoin nousemassa. Hallitus perustelee sitä ilmastopoliittisilla toimillaan, eli päästöjen vähentämistavoitteillaan, mutta siitähän ei ole kysymys. Nyt on kysymys siitä, että hallitus yrittää taas kerätä lisää rahaa kansalaisilta, ja autoilijat ovat nyt ensimmäinen kohde, jota kuritetaan.

Hallitus teki verovähennyksiä syksyn budjettiehdotuksessaan 130 miljoonaa euroa, nyt ne paikataan siis ”haittaveroilla”, jotka ovat ns. tasaveroja ja iskevät kovimmin keski- ja pienituloisiin. Tavalliselle ihmiselle ei ole olemassa haittaveroja, on vain veroja, jotka vähentävät käteen jäävää rahamäärää.

Entä sitten EU:n päästöjen vähentämistavoitteet vuoteen 2030 mennessä, joihin hallituksemme nojaa? Puola 7 %, Romania 2 %, Bulgaria 0 %, vaikka ne käyttävät energiatuotannossaan kivihiiltä noin 90%. Vähiten kivihiiltä käyttävälle Suomelle 39 %:n päästövähennystavoite on EU:n kolmanneksi korkein ja esimerkiksi Ranskalla ja Saksalla ne ovat pienemmät. Miksi taakanjako on näin epäoikeudenmukainen?

Maapalloa tulee suojella päästöiltä ja saasteilta, mutta suojelusta aiheutuvia taloudellisia taakkoja ei saa laittaa vain niiden harteille, jotka ovat jo nyt vähentäneet päästöjään eniten. Suomalaisia ei pidä kurittaa siksi, että muut EU-maat eivät hoida saastuttamistaan kuntoon. On huomattava, että WHO:n vuoden 2017 tutkimuksen mukaan Suomessa on maailman puhtain ilma.

Ja niille, joille polkupyöräily on ratkaisu ilmansaasteisiin, suosittelen tutustumaan ihan normaaliin lapsiperheiden arkeen muualla kuin kaupunkien keskustassa.  Annetaan siis suomalaisten ihmisten liikkua kohtuuhintaan ilman tarpeetonta syyllistämistä.

LeenaMeri
Perussuomalaiset Hyvinkää

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän kansanedustaja ja Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.
Perustuslakivaliokunnan jäsen,
Olen koulutukseltani oikeustieteen maisteri ja varatuomari.Olen Hyvinkään kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja.
Voit lukea minusta lisää osoitteesta www.leenameri.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu