Leena Meri Perusnaisen ajatuksia

Eroja perussuomalaisten ja hallituksen arvovalinnoissa

Hallitus pyrkii budjettiesityksessään antamaan sen mielikuvan, ettei vaihtoehtoja ole, ellei oteta lisää velkaa. Tämä ei pidä paikkaansa. Joka vuosi budjettia tehtäessä vaihtoehtoja rahojen käytölle on olemassa vaikka kuinka paljon.

Perussuomalaisilla on toisenlainen näkemys budjetin jakovarasta ja kuinka se jaetaan suomalaisille. Tämä tulee näkymään syksyn vaihtoehtobudjetissamme. Teemme useamman vuoden ohjelmia, koska asiat eivät vuodessa hoidu. Kansallinen etu on ohjelmissamme etusijalla, ei muun maailman etu. Perussuomalaiset katsovat, että kansanedustajat ovat suomalaisten edunvalvontakoneisto, ei esim. kasvottoman EU:n. Tottakai haluamme tehdä kansainvälistä yhteistyötä ja käydä kauppaa, mutta omat verorahamme on tarkoitettu pääasiassa suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen.

Esimerkki arvovalinnasta

Takuueläkettä korotettiin vain 9 euroa kuussa, kun sitä kuuluisaa jakovaraa ei kuulemma ole. Siihen panostettiin 10 miljoonaa. Perussuomalaiset ovat esittäneet 50 euron lääkeomavastuun poistamista pienituloisilta, tämä merkitsisi noin 11 miljoonan euron satsausta. Samaan aikaan vuosina 2017-2019 menee turvapaikanhakijoiden vastaanottokuluihin n. 700 miljoonaa ja kotoutuskuluihin 700 miljoonaa. Tämä summa vastaa Suomen ensi vuonna ottaman velan määrää eli n. 1,4 miljardia.

Suomen hallitus menee asiassa EU:n selän taakse ja toteaa, että kyllä EU hoitaa pakolais- ja siirtolaisongelman. Niin, EU:ssa on paljon puhetta asiasta, mutta tekoja ei vielä lainkaan. Miksi maamme oma hallitus ei toimi? Miten voi olla, että hallituksella on laittaa näin valtavasti rahaa muuhun kuin suomalaisten edunvalvontaan ja hyvinvointiin? Se on arvovalinta.

Kysyin eduskunnassa valtiovarainministeri Orpolta, milloin hallitus toteuttaa oman maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa, jotta vetovoimatekijät saadaan minimiin? Ainoana vastauksena tuli, ettei Orpo puhu siitä mielellään. Eikö näin suurista rahamääristä kannattaisi puhua? Mitä teemme, ettei turvallisista maista virtaa Suomeen ihmisiä ja laittomasti maassa olevat saadaan pois? Myöskään pääministeri Sipilä ei vastannut kysymykseeni, kun sen uudestaan seuraavana päivän esitin.

Veronmaksajalle ei ole haittaveroja, on vain veroja

Hallitus teki verovähennyksiä 130 miljoonaa euroa pieni- ja keskituloisille, joka ensin näytti hyvältä, mutta sitten havaitsimme, että alennukset paikataan toisaalta, mm. lämmityskulut nousevat samoin muutamat muut kulutusverot.  Nostettavat ”haittaverot” ovat ns. tasaveroja, jolloin ne iskevät kovimmin keski- ja pienituloisiin. Tavalliselle ihmiselle ei ole olemassa haittaveroja, on vain veroja, jotka vähentävät käteen jäävää rahamäärää. Perusuomalaiset ovatkin esittäneet asumisen ja polttoaineveron alentamista.

Suomalaisen teollisuuden säilyminen Suomessa on ekoteko

Ympäristöongelma ja ilmastonmuutos ovat vakavia asioita. Perussuomalaiset lähtevät kuitenkin siitä, että suomalaisen teollisuuden säilyminen Suomessa on ekoteko. Siinä ei ole mitään järkeä, että ajamme yhä kiristyvillä päästövaatimuksilla suomalaisen teollisuuden ulkomaille kuten Kiinaan, Intiaan tai Puolaan. Saasteet eivät pysähdy valtakunnan rajoille. WHO:n vuonna 2017 julkaistun tutkimuksen mukaan maailman puhtain ulkoilman laatu. Nyt varsinaisten saastuttajien on ryhdyttävä kantamaan omat taakkansa. Suomen ei tarvitse muiden päästöjä hoitaa. Oman osansa Suomi on hoitanut hyvin.

Nämä ovat esimerkkejä arvovalinnoista joiden vuoksi ilmeisesti hallitus potkaisi perussuomalaiset ulos reilu vuosi sitten.  Jotain rajaa rahanjaon epäoikeudenmukaisuuteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Meri, Minä olisin ps puolueen eduskuntaryhmän johtajana äärimmäisen varovainen hallituksen arvomaailman arvostelussa.
Otaksun, että muistisi ei ole huono.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Reijo, miksi ihmeessä ei saa hallituksen arvomaailmaa arvostella, kun katsoo siihen olevan perusteita? Onko nykyinen hallitus jollain kumman tavalla arvomaailmaltaan sellainen, että arvostelut ovat vailla pohjaa? IL:n vaalikeskustelussa tuli jokseenkin selväksi, että arvopohjan eroavuus koski nimenomaan Halla-ahon johtamaa PS:ää EU-politiikkaa. Eikö mielestäsi kansallisen edun ajaminen pidä olla eu-politiikassakin ensi sijalla? Näin ainakin itse ajattelen ja hallitus ei suinkaan ole toiminut tällä tavalla vaan seurannut kuin hai laivaa Saksan Merkelin suunnitteluja. Saksa on kerännyt kaiken hyödyn noilla suunnitelmillaan myös suomalaisia veronmaksajia rokottaen ja hallituksen hyväksynnällä.

Kenen muisti pettää tai pätkii?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Sirpa, ..."miksi ihmeessä ei saa hallituksen arvomaailmaa arvostella"
Kaksinaismoralismin vuoksi.

En käsittele täällä enempää kommenttiani.
Minun muistini ja kokemukseni ei pätki eikä perustu mutu juttuihin vaan koviin faktoihin/näyttöihin.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Niin hallituspuolueiden yhteensovittaminen hallitusneuvotteluissa kun yhteen päädytään (koalitiossa) että mitä "pitäisi noudattaa" ettei yhteinen uskottavuus rapautuisi - ilman pakkosanelua ... hallituskriisiin !

Arvovalinnat ovat puolueiden yhteissumma kokonaisuudessaan kuitenkin tietäen aina ettei kukaan koskaan ole täysin tyytyväinen,muutoinhan voisi poliitikalta pudota pohja"jos kaikki olisi aina hyvin".

Politiikka on aina yhteissummaa,jota myös demokratiaksi kutsutaan !

Hannu Wegelius

Sipilän ja hallituksen arvomoraali on nähty. Ensin otetaan hallitukseen loikkariministerit ilman puoluetta, vaikka demokraattisin vaalein perus suomalaiset laittoi heidät kelvottomina pois. Ei tuo ole oikein. Sitten annetaan keppiä ja työttömiä laitetaan ilmaistöihin ja aktiivimalleihin, että tulee karensseja ja asunnottomia, että voidaan ottaa lisää matuja, näitä terroristeja ja ruuanvalittelijoita, nuoria miehiä otetaan tänne veronmaksajien rahoilla. Tämä ei ole oikein. Suomi ensin ja suomalaiselle ensin pitäisi omassa maassamme, pitäisi olla arvomaailma. Kela kuuluu suomalaisille, siitä ei riitä kaikille. Kela on Suomalaisten verorahoilla rahoitettu.

Toimituksen poiminnat