Leena Meri Perusnaisen ajatuksia

Hallitus lisää halpatyövoiman vetovoimatekijöitä

Perussuomalaiset vastustavat hallituksen suunnitelmia poistaa Suomeen tulevilta ulkomaalaisilta neljän kuukauden työskentelyvaatimus sosiaaliturvan edellytyksenä.

Hallituksen suunnitelmien mukaan jatkossa Suomen sosiaalieduista pääsisi nauttimaan, jos tienaa työttömyysturvan peruspäivärahan suuruisen ansion, eli 696,60 euroa kuukaudessa. Lisäksi muut Suomeen pysyvästi asumaan tulevat ihmiset olisivat välittömästi oikeutettuja sosiaaliturvaan. Tämä koskisi muun muassa opiskelijoita ja oleskeluluvan saaneita.

Emme tätä uudistusta hyväksy. Hallitus toivottaa päätöksellään ulkomaisen halpatyövoiman tervetulleeksi ja pyrkii vahvistamaan Suomen asemaa koko maailman sosiaalitoimistona.

Suomi ei tarvitse enää yhtään uutta maahanmuuton vetovoimatekijää lisää. Päinvastoin vetovoimatekijöitä tulee karsia. Hallitus on ajamassa päätöksellä suomalaisen duunariveronmaksajan entistä ahtaamalle.

Hallitus pyrkii rahtaamaan Suomeen ulkomaista halpatyövoimaa valtion kompensaatiolla. Tämä tietää suomalaisille duunareille kylmää kyytiä.  Tämä on yksi nykyisen hallituksen huonoimmista päätöksistä.

 

Linkki Helsingin Uutisiin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Hallitus on ajamassa päätöksellä suomalaisen duunariveronmaksajan entistä ahtaamalle.''

Eihän duunari nytkään pärjää nettopalkallaan ilman tukiasia.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Odotetaan nyt vielä. Tämä voi olla myös poliittista teatteria millä on tarkoitus kerätä sinisille ääniä. Voihan se olla, että kohta Terho ärähtää, että meille ei käy! Tuntuisi liian typerältä jopa kokoomuksen ja keskustan mittapuulla.

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Ilman ulkomailta tullutta työvoimaa moni rakennustyömaa pysähtyisi, siivousvirma ja jopa lääkäripalvelut olisi heikoissa kantimissa.

Halpatyövoimasta huolenaiheena pääsee eroon kansanedustajakin huolehtimalla siitä että minimipalkkalaki on paljon riittävämpi ja sitä seurataan ja valvotaan. Eli ansiotaso on riittävä niissä töissä mitä tehdään. Sekä sitten asumisen kulut paljon pienemmät kuin mitä ne nyt on.

Kyseessähän on työvoimaa,,siis ihmisiä jotka tekee työtä,,käsite halpatyövoima pitäisi muuttaa pienpalkkatyövoimaksi niin ei syntyisi niin halpamainen ajatus sitten työvoimasta,, tai palkkatyövoimaksi joilla on huono palkka,,:)

Suomen sosiaalietuudet nyt on sitä tasoa että ei sillä niin hirveän paljon nautita,,mutta ravinto, lämpö ja asuminen on taattu,,,:)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Halpatyövoimasta huolenaiheena pääsee eroon kansanedustajakin huolehtimalla siitä että minimipalkkalaki on paljon riittävämpi ja sitä seurataan ja valvotaan.
"

*****************************************************

Mistäs lähtien Suomessa on vähimmäispalkka/minimipalkka ollut? Kyllä siihen kansalaisten enemmistön kannatus on, mutta mm. työmarkkinajärjestöt vastustavat:
https://yle.fi/uutiset/3-9238116

Työehtosopimukset sitten erikseen, mutta mitään varsinaista minimipalkkaa ei ole, mikä on melko harvinaista (Ruotsi ja Tanska tekevät poikkeuksen EU-alueella Suomen lisäksi).
https://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4himm%C3%A4isp...

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Järkevintä olisi että ulkomailta muuttava ihminen maksaisi asumisensa itse tai vaihtoehtoisesti tyänantaja maksaisi. Mikäli työnantaja olisi maksumiehenä, työsuhdeasunnot luultavasti palaisi Suomeen - Työnantajat eivät nimittäin olisi valmiit maksamaan nykyisenkaltaisia vuokria vaan rakennuttaisi asuntoja itse.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

6 euroa tunti kuten hesassa 12 tunnin päiviä ja työtä teettävän firman omistamassa luukussa koko revohka "mahanmuuttajia"as.tuet ja toimeentulotuet vielä veronmaksajien piikkiin siihen päälle,siinä näiden mallia työllistämisestä.Keskiluokka maksaa eivät nämä verosuunittelijat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näinhän tässä kävisi, veronmaksajat kustantaisivat halpatyövoiman asumisen ja osan palkasta, eli kansantaloudelle kestämätöntä pitää puolta miljoona suomalaista työttömänä ja maksaa maahanmuuttajille elatuksen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Sikäli kuin ihminen on suomalaisen työnantajan palveluksessa, häneen sovelletaan Suomen työelämäsopimuksia ja lakeja -- ihan ihonväristä, uskonnosta, kansallisuudesta, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta tai näihin rinnastettavissa olevista seikoista riippumatta. Haluaisivatko Persut muuttaa tätä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sikäli kuin ihminen on suomalaisen työnantajan palveluksessa, häneen sovelletaan Suomen työelämäsopimuksia ja lakeja"

Niin siis js on, monet Puolasta ja Virosta täällä työskentevät eivät ole eivätkä siis maksa veroja Suomeen, tuskin kotimaahansakaan. Suomessa alimmat palkkaluokat saavat enemmän tukia mitä maksavat veroja eli ei kansantalouden ongelmat näillä Kejon höpötyksillä poistu.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Onko tuo tieto faktaa? Jos, niin ilmankos Sampo Terho totesi maahanmuutosta, että hyväntahtoisen hölmöyden aika on ohi ....

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Terhoko yksin päättää maahantulevista turvapaikanhakijoista ?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Muistaakseni talousnobelisti Holmström on esittänyt että ihmiset saataisiin töihin pienemmillä liksoilla.

On siis koko yhteiskunnan etu että niin kantaväestö kuin maahanmuuttajatkin saavat töitä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Muistaakseni talousnobelisti Holmström on esittänyt että ihmiset saataisiin töihin pienemmillä liksoilla."

Pinemmillä liksoilla ei Suomessa makseta ssumista ja elämistä joten taas tarvitaan valtiota apuun tukien muodossa. Valtio nostaa sitten veroja tai ottaa lisää lainaa saadakseen julkiset menot makettua.

Toimituksen poiminnat