Leena Meri Perusnaisen ajatuksia

Pakkopalautukset ovat normaali osa turvapaikkaprosessia

Mediassa käydään paljon keskustelua pakolaisten pakkopalautuksista. On myös hyvä muistaa, että palautuksia tehdään lisäksi rikoksiin syyllistyneille. 

Suomessa on vastaanottokeskuksissa yli 10.000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta ihmistä, joista merkittävä osa on valittanut päätöksistä.

Monet  puolueet rientävät - Perussuomalaisia lukuunottamatta- kilpaa vaatimaan lisää selvityksiä siitä, onko kaikki mennyt eri käsittelyn vaiheissa täydellisesti. Pienintäkään virhettä tai sinne päinkään viittaavaa ei saa ilmaantua missään menettelyn vaiheessa tai asenne on heti, että Suomi rikkoo ihmisoikeuksia ja perustuslakia.

Turvapaikkaturismi on kohdannut koko Eurooppaa. Satojatuhansia Ihmisiä liikkuu paremman elämän perässä. Se ei kuitenkaan ole peruste turvapaikkaan minkään kansainvälisen sopimuksen tai Suomen perustuslain mukaan. Henkilö, joka ei saa turvapaikkaa joutuu poistumaan Suomesta. Näin sen tulee ollakin. Palautukset perustuvat lakiin. Laitonta maassaoloa ei tule pitää oikeusvaltiossa normaalina ilmiönä, jonka kustannukset maksetaan yhteisesti kerätyistä verovaroista.

Pakkopalautukseen joudutaan, jos maasta ei poistuta vapaaehtoisesti. Ei kai vaihtoehto voi olla, että tänne saa jäädä, jos vain haluaa. Koko järjestelmä menettää pohjansa, jos näin olisi.

Suomen turvapaikkaprosessissa henkilön asiat selvitetään maahanmuuttovirastossa ja kielteiset päätökset käsitellään valituksen johdosta hallinto-oikeudessa ja viime kädessä korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Oikeusprosessiin saa myös oikeusavustajan valtion varoista. Monet hakevat turvapaikkaa useaan kertaan ja prosessi pyörii aina uuden kierroksen. Tämä voi kestää vuosia.

Mikä muu ihmisryhmä saa näin paljon apua ja tukea valtion varoin ja siten, että perusteet tutkitaan monessa käsittelyssä? Myös laillisuusvalvonta, kuten yhdenvertaisuusvaltuutetun valvonta, kohdistuu maasta poistamisen toteutukseen. Eipä tule heti mieleen moista koneistoa, esimerkiksi vanhustenhuollon osalta, vaikka jatkuvasti saamme lukea vanhustenhuollon epäkohdista. Sitten vielä pitäisi erikseen eri puolueiden vaatimuksista  pikaisest selvittää erityisen selvitysmiehen avulla onko kaikki mennyt täydellisesti turvapaikkahakemusten osalta. On selvää, että täydellistä maailmaa ei ole eikä tule. 

Suomi ei myöskään voi taata, että Suomesta poistetun ihmisen elintaso ja elämä vastaisi Suomen olosuhteita hänen kotimaassaan. Kaikille turvapaikkaa ei voida antaa vain ihmisen oman tahdon  perusteella. Edes tilanteessa, jossa oikeus turvapaikkaan on olemassa, ei se oikeuta henkilöä valitsemaan maata,  jonne haluaa asettua.

Selvitysmiesten sijaan tulisi panostaa tehokkaaseen palautukseen kielteisen päätöksen saaneille sekä siihen, että oikeutta hakea turvapaikkaa useaan kertaan rajoitettaisiin.

Julkisuudessa on esitetty Suomen varautuvan lähivuosina jopa 100.000 turvapaikanhakijan tulemiseen. Ellei toimenpiteitä maastapoistamisen tehostamiseen tehdä eikä uusintahakemuksia rajoiteta, me emme tule selviämään tuollaisesta määrästä hakijoita. Joskin ensisijainen tehtävä olisi estää ylipäätään tällaisen ihmismassan saapuminen. 

 

Leena Meri

Kansanedustaja 

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän pj. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Montako turvapaikanhakijaa olet tavanntu viimeisen vuoden aikana?

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Miten tämä kysymys liittyi blogikirjoituksen ydinviestiin?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Se liittyy siten että pyritään käymään henkilöön jotta saataisiin hänet ja muut provosoitua alhaiselle kinastelun tasolle.Tarkoitus olisi saada henkilöön menevää kommenttia ja näin mitätöityä koko blokistin kirjoitus ja siihen osallistuvat.Mitään tekemistä ei sillä olekkaan itse asian kanssa.

Käyttäjän LeenaMeri kuva
Leena Meri

Eiköhän meistä jokainen tapaa heitä työn kautta tai kuule erilaisia tarinoita mediassa. Oikeusjärjestelmää oikeusvaltiossa tulee myös puolustaa, muuten kai voimme aloittaa turpakäräjät ja asiat päätetään sitten muuten kuin juridisiin perustein .

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kukapa haluaisi mitään päätöstä kuukausitolkulla odotella ?

Syytä siis parantaa asiakaspalvelua.

Käytäntö on osoittanut, että hakemustehtailulla, maan alle menemisellä, mahdollisesti uudella henkilöllisyydellä, naimakaupoilla ja jopa rikollisuudella ( Västeråsin Ikean puukotus ) yritetään kakkin keinoin pidentää maassaoloaikaa niissä maissa joissa on sosiaalihuolto maan omille kansalaisille hyvin järjestetty. Muita mahdollisia syitä tuohon venkuiluun ja lentokoneen itkupotkuraivareihin voi kukin keskenään arvailla.

Vastuu tulijoiden palautuksista on luonnollisesti kohdemaassa. Kukaan muu ei sitä vastuuta Suomessakaan suomalaisten puolesta kanna. Omituista on se, että maan kansalaisten joukossa on jarrupolkimia estämässä ja kampittamassa näitä jo sovittuja palautuksia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Viimeistään historia tuomitsee teidät. Jopa lapsia, jotka eivät ole tehneet mitään pahaa, kohdellaan kuin vaarallisia rikollisia. Pakkopalautukset syövät suomalaisten luottamusta poliisiin ja viranomaisiin.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Historia tuomitsee jokaisen?

Miten tuo lapsien kohtelu vaarallisina rikollisina esiintyy?

Miten pakkopalautukset syövät luottamusta poliisiin tai viranomaisiin?

Toni Rintala

"Pakkopalautukset syövät suomalaisten luottamusta poliisiin ja viranomaisiin."

Kun suurin osa kansasta haluaa pakkopalautukset toteuttavaksi, niin miten niiden toteuttaminen syö luottamusta?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Aivan.Historia tuomitsee kyllä ja on JO tuominnut.Ihan nämä poliitikot ja eli hallituksen toimijat jotka ovat suomalaisia lapsia ja perheitä kaltoinkohdelleet ,ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan.Mikään pelkkä anteeksipyyntö,tekopyhä sellainen ei riitä jonka keskustan rehula vaivoin esitti perheille jo kuolleiden tai hädin tuskin hengissä oleville uhreille menneisyydestä,eli niille vuosikymmeniä sitten kaltoinkohdelluille.MITÄÄN rahallist akorvausta suomi ei maksanut,kuten muut pohjoismaat maksoivat julkisen anteeksipyyntönsä lisäksi.TÄMÄN 2000 luvun asiat ovat vielä selvittämättä mutta hallituksen ja valtamedian aika menee yhdysvaltojen(suomessakin ) ongelmissa ja heidän pakolaislastensa kohtelun säälimiseen:yhdysvallat ei ole YK lastenoikeuksia eikä muitakaan oikeuksia koskaan lupautunutkaan noudattamaan ,siellä on kuolemantuomio lapsille jne.jne.SUOMI TAAS ON SITOUTUNUT YK:n lastenoikeuksia noudattamaan Ja LASTENSUOJELULAKIEN JA MUIDEN LAKIENSA KAUTTA perheiden ja heidän lastensa etuja ajamaan mutta jostakin syystä näitä lakeja EI noudateta,vaan toistuvasti rikotaan ja halvennetaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

#4
Jouni, pitäisikö vankeusrangaistus Suomessa toteuttaa vain niiden osalta, jotka menevät vankilaan vapaaehtoisesti? Syövätko pakkokuljetukset suomalaisten luottamusta poliisiin ja viranomaisiin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Juuri se syö poliisin ja viranomaisten luottamusta, että turvapaikanhakijat rinnastetaan rikollisiin. Etenkin nuorison keskuudessa. Ensi vaalien jälkeen käytännöt lievenevät, siihen uskon.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #21

Eikö laiton toiminta ole rikos?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #22

Oleskelu maassa ilman lupaa voi olla kaiketi vain rikkomus, en ole tätä tarkkaan seurannut. Paineita tiukennuksiin on, mutta ensi vuoden vaalit voivat taas kaiken muuttaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

Tällä hetkellä sakkorangaistus mutta vankeuttakin harkitaan. Onko se sitten rikos tai rikkomus?

"Oikeusministeriössä pohditaan lakien tiukentamista laittomasti maassa oleskelevien määrän hillitsemiseksi. Parhaillaan selvitetään esimerkiksi sitä, onko sakko riittävä rangaistus laittomasta maassa oleskelusta. Ministerityöryhmä on hyväksynyt myös 24 muuta toimenpidesuositusta."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #21

Juuri siitä ei ole kysymys vaan siitä, että viranomaisilla pitää olla oikeus käyttää pakkokeinoja jos määräyksiä ei noudateta. Oletko sinä sitä mieltä, että viranomaisilla ei pitäisi olla näitä oikeuksia?

"turvapaikanhakijat rinnastetaan rikollisiin. Etenkin nuorison keskuudessa"

On aivan turhaa saivarrella siitä onko laiton maassaolo rikos vai rikkomus. Sallittua se ei ole. Helpottaisiko jos näitä henkilöitä kutsuttaisiin "rikkomuksellisiksi"?

Aikanaan sosialistiset lainlaatijat poistivat sakkojen muunnon vankeusrangaistukseksi. Seuraukset ovat kaikkien nähtävillä. Sakkoja ei tarvinnut maksaa. Ovatko vihervassarit ja sossut jälleen esittämässä yhtä tyhmää:

Laittomasti maassa olevien pitää saada sama sosiaaliturva kuin kansalaisten ja kehotusta maasta poistumiseen ei tarvitse noudattaa (se on vain rikkomus, josta ei seuraa muuta kuin sakko jota ei tarvitse maksaa).

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Suomen tärkein tehtävä on, kuten jo UKK sanoi kerran valtiopäivien avajaisissa:

Perustavoitteemme on Suomen itsenäisyyden ja riippumattomuuden turvaaminen kaikissa olosuhteissa ja sen myötä huolenpito kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Tämä kulkee kaiken muu edellä.

Tämä pitää olla selkeä ohjenuora edelleen. Suomen kansan suojeleminen.
Meidän ei pidä päästää holtittomasti maahantulijoita vaan suojella Suomen kansaa.
Nyt on nähty jo terrori-isku ja kansanjuhlia koristellaan kuorma-autoilla.

Tämä kehitys on pysäytettävä. Me emme voi söpöillä, ei muutkaan maat niin tee. Norja teki lain, jolla voi suoraan käännyttää Venäjälle turvallisesta maasta tulevat hakijat.

Oman kansan turvallisuus on tärkeä arvo, jonka monet Euroopan maat unohtaneet.
Ruotsissa on oltu avarakatseisia ja mihin se on johtanut?
Ruotsissa on paljon maahanmuuttajaenemmistöisiä lähiöitä missä rauhatonta, rikoksia ja jopa käsikranaatit lentää.

Kuka haluaa levottomuuksia omaan maahansa? Ei pidä sallia maahanmuuttajaenemmistöisten lähiöiden syntyä.

Oma kansa pitää olla enemmistönä kaikkialla omassa maassa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Pidän turvapaikkaprosessia vastustavia ihmisiä lähinnä viidentenä kolonnana, jonka tarkoitus on tahallaan tai tuottamuksellisesti vahingoittaa yhteiskuntaa sen nykymuodossa.

Prosessi ei ole virheetön. Sitä eivät ole myöskään turvapaikkaa eri syistä hakeneet ihmiset.

Snellmanin on turha sotkea lapsia tähän asiaan. He ovat häikäilemättömien ja mistään piittaamattomien ihmisten pelinappuloita turvapaikkaruletissa. Alaikäisyydestä huolimatta lapsi ei voi olla se tekijä, joka ankkuroi turvapaikkaa tarvitsemattoman perheen laajan sosiaaliturvan pariin.

Lapsen paikka on vanhempiensa luona, ei päin vastoin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Maailma muuttuu pikkuhiljaa, ja hiema se muuttuu jo ensi keväänä, kun on uudet vaalit, sitten Suomikin palaa pikkuhiljaa inhimmillisempään aikaan.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Pakkopalautukset on toki normaali käytäntö, vaikka kannatan Touko Aallon näkemystä tässä, että ne pitäisi väliaikaisesti keskeyttää.

Tiedättekö mikä muu on myös normaalia? Perustuslain noudattaminen (yhdeksäs pykälä). Tosin persuthan ovat valinneet linjakseen sylkeä perustuslain päälle, kuten kaiken muunkin päälle, jolla Suomi rakennettiin. Heitä kiinnostaa perustuslaki ainoastaan silloin, kun saattavat saada lisäpontta omalle uhriutumiselleen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Käytännössähän Aalto vaatii pakkopalautusten lopettamista, ei keskeyttämistä. Samoin argumentein voisi vaatia myös vaikkapa tuomioistuinten toiminnan "väliaikaista keskeyttämistä".

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Lyhyt lainaus alustuksesta: "Monet puolueet rientävät - Perussuomalaisia lukuunottamatta- kilpaa vaatimaan lisää selvityksiä siitä, onko kaikki mennyt eri käsittelyn vaiheissa täydellisesti. Pienintäkään virhettä tai sinne päinkään viittaavaa ei saa ilmaantua missään menettelyn vaiheessa tai asenne on heti, että Suomi rikkoo ihmisoikeuksia ja perustuslakia."

Näen asian niin, että ainoastaan PS haluaa ummistaa silmänsä turvapaikkaprosessin perkaamiselta, siis missä onnistutaan ja missä epäonnistutaan. Lakia opiskellut ymmärtää, että mikään prosessi ei voi olla täydellinen. Mutta jopa lakia opiskellut ymmärtää, miten vakavia seurauksia virheillä voi olla.

Turvapaikkahakemuksia koskevien valitusten käsittelyprosessi ei näytä aivan luokattoman huonolta, jos mittariksi otetaan KHO:n hallinto-oikeuteen palauttamien tai hallinto-oikeuden päätöksen kumoavien päätösten osuus, noin yksi kymmenestä. Mutta voi kysyä, onko se merkki hyvästä prosessista, ottaen huomioon vaikutukset kohteena olevaan ihmiseen?

Olen tyytyväinen, että muissa puolueissa riittää ymmärrystä prosessin perkaamiseen. Ohessa on syytä myös selvittää poliisin toimintaa palautuksissa, koska maallikon näkökulmasta tietoon tulleissa yksittäistapauksissa herää epäily voimakeinojen käytön liioittelusta. Saatetut palautukset toteutetaan usein reittilennoilla ja aktiiviset, ihmisten kohtelusta kiinnostuneet voivat edesauttaa lakien noudattamista myös viranomaistoiminnassa. Lainkuuliaisuutta on peräänkuulutettu kovasti ministeritasolta läpi kansankerrosten. Autetaan myös viranomaisia toimimaan lakien puitteissa, emme varmaankaan toivo kaksoisstandardeja emmekä lisävapauksia niille, joilla on jo oikeus pakkokeinojen käyttöön.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ne jotka yrittävät ratsastaa lapsilla ,katsokaa ensin suomalaisten lasten ja perheiden kohtelua ihan tässä omassa maassa,ja hallituksen toimesta.EI kiinosta hallituspuolueita eikä edes vihreitä tai vasemmistoa,ei ainakaan siinä määrin kuin es.mielenilmaukset näiden maahantulijoiden ja seksuaalivähemmistöjen ynm.puolesta.

Perussuomalaistenkin mielenkiinto suomalaisten lasten oikeuksista on hiipunut samaa tahtia kun pääsivät hallitukseen.Viime vaalien alla sensuuri poisti lasten ja perheiden asioista kirjoittavien blogit ja kommentit.

Onko perussuomalaisten kanta sama kuin keskusta-kokoomusministereiden eli EI tarvitse ottaa kantaa suomessa lasten ja perheiden oikeuksien ja oikeusturvan toteutumiseen?

Eipä suomessa paina "omienkaan" lasten asiat ketään.MUTTA se että otetaan lapset mukaan tähän "turvapaikka"keskusteluun onkin hyvä KOSKA EHKÄ sitten suomalaistenkin lasten ja perheiden asema saa näkyvyyttä ja paljastetaan ne epäkohdat sielläkin kaltoinkohtelut,laittomat huostaanotot,lainmukaisten tukitoimien antamatta jättäminen,perhesuojan rikkominen jne.jne.keskusta-kokoomushallituksen ministerien jotka perhepolitiikasta jne.vastaavat/ovat vastanneet HERÄÄVÄT kantamaan VASTUUTAAN ja nämä sureen ääneen ihmisoikeuksia,LASTENOIKEUKSIA huutavat tahot alkavat puolustamaan heitäkin.

Suomalainen perhe ja lapset,kun eivät yksistään kiinnosta ketään mutta "ulkomaalaisstatus"auttanee...KOSKA mediajulkisuus poliitikoille taattu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ehkä tässä turvapaikkaturismissa kaikken vaarallisin PAKKO on valtion suunnitelmat ihmisten omaisuuden pakkolunastamisesta jos maahan saapuu liikaa niitä turisteja. Ja pakkoasuttaminen on myös erittäin typerä suunnitelma. Pakottaa nimellistä korvausta vastaan ottamaan tuntemattomia ja eri kieltä puhuvia turisteja oman kattonsa alle.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Persuviha on jotain niin järjetöntä, että sitä ei voi käsittää. Itse en kuulu mihinkään puolueeseen,enkä tule kuulumaan, mutta tämä persuviha nousee esille aivan ihmeellisesti. Vaikka kuinka järjellisen asian tuo esille, jos esille ottaja on perussuomalainen poliitikko, on vastaukset usein aivan käsittämätöntä soopaa. Leena Meri kirjoitti oikein asiallisen tekstin ja perusteli kantansa hyvin. Vastaukset ovat luokkaa muttakun ja persut. Mikään muu puolue ei saa vastaansa Suomessa näin käsittämätöntä kohtelua. Tässä yksi tyypillinen kommentoijan aivotuotos persuista:"Tiedättekö mikä muu on myös normaalia? Perustuslain noudattaminen (yhdeksäs pykälä). Tosin persuthan ovat valinneet linjakseen sylkeä perustuslain päälle, kuten kaiken muunkin päälle, jolla Suomi rakennettiin. Heitä kiinnostaa perustuslaki ainoastaan silloin, kun saattavat saada lisäpontta omalle uhriutumiselleen."

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Olen tainnut joskus ennenkin kommentoida, että tuo persuviha on sellaista korvikerasismia jonka kautta antirasistiksi julistautuneet purkavat rasistisia vaistojaan. Ja kiihkosta päätellen ne vaistot ovat kovasti voimakkaita.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onko kaikilla "rasistisia vaistoja?" Eli olemmeko kaikki rasisteja? Puhu vain itsestäsi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #32

Se koira älähti johon kalikka kalahti.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sata vuotta sitten tässä maassa käytiin Vapaussota, joka jälkikäteen pakkosyötettiin sisällissodaksi jatkuvasti totuutta kovertamalla. Mikäli tähän maahan otettaisiin 100 000 turvapaikanhakijaa lisää, se saattaisi aiheuttaa vastakkain asettelua yhteiskunnassa. Tämä voisi kärjistyä yhteiskunnalliseen rauhattomuuteen ja jopa väkivaltaisiin yhteenottoihin. Tänne on jo nyt syntynyt ”kahden kerroksen väkeä”. Kehitys on ollut erittäin huolestuttavaa. Siinä on yhteisen hyvän sijalle tullut monella oman edun tavoittelu, jossa vähät välitetään siitä, millä tämä rahoitetaan.
Tässä ei ole enää kysymys pelkästään taloudellisista asioista, vaan myös hallinnollisista asioista, joissa viranomaisia ylikuormitetaan.

Maahanmuuttoviraston toimintakertomuksessa vuodelta 2017 sen osiossa ”Vireille tulleet ja ratkaistut asiat” nähdään, missä nyt on oltu (sivu 10).

https://migri.fi/documents/5202425/5915665/Maahanm...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ihan asiaa Leena kirjoittaa, vaikkei ihan kaikkea tiedä tai voikaan tietää ja siinä olen samaa mieltä, että emmehän kaipaa järjestelmän heikentämistä, vaan päinvastoin se pitää olla sellainen, että pystymme tulevaisuudessakin vastaamaan näihin Leenankin mainitsemiin "haasteisiin". Laiton maahantulo on kaiken lisäksi valtava bisnes ja siinä on pyörinyt isommat rahat kuin esimerkiksi huumebisneksessä, näin ainakin väitetään.

Jo vuosia sitten todettiin, että Euroopan alueella pyörii miljoonia laittomia siirtolaisia, kuka milläkin tavalla tullut, mutta laittomasti jäänyt oleskelemaan eikä halua palata takaisin kotimaahansa. Mikä lie todellinen luku, tietääkö sitä loppujen lopuksi kukaan. Jos naapurimaa Venäjä lasketaan mukaan, niin sitten luvut vain suurenee.

Tietysti aina voidaan selvittää näitä hakuprosesseja, mutta yli 20 vuotta käytännössä näiden asioiden kanssa painineena voin todeta, että edelleen Suomi on ihan ykkösmaa koko Euroopassa, maailmasta puhumatta siinä, miten asioita meillä viranomaiset hoitaa ja kunnioittaa ulkomaalaisten perus- ja ihmisoikeuksia olipa kyse turvapaikanhakijoista tai mistä tahansa ulkomaalaisten kohderyhmästä, jotka ovat tulleet muualta Suomeen.

Maasta poistamisen tehokkuus on tässä menneinä vuosina lievästi sanottunua hiukan vaikeutunut ja se johtuu monista eri syistä. Siksi ei toivoisi enää, että nämä vihreät ja vasemmistolaiset maailmanparantajat ja kaiken maailman kukkahattutädit sun muut enää lisää vaikeuttaisi Suomen viranomaisten tekemää vaikeaa ja vaativaa työtä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Miksi kansanedustaja käyttää sellaista asenteellista sanaa kuin "turvapaikkaturismi"? Onko turismia paeta sotaisia olosuhteita, hengenvaaraa, vainoa tai olosuhteita, joissa toimeentulon rakentaminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Meri vastannee omasta puolestaan, mutta joka tapauksessa kyse on mielipidemanipuloinnista vahvistamisen ja projektion kautta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Turvapaikkaturismi on yleistermi puhuttaessa tilanteista, joissa olosuhteista, joissa toimeentulon rakentaminen on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta, saapuva henkilö yrittää ratsastaa asylumia hyväksikäyttäen lihapatojen äärelle.

Toimeentulon vaikeus ei ole peruste turvapaikalle.

Ikävä kyllä suurin osa ns. turvapaikanhakijoista ilmenee lähinnä elintasopakolaisiksi.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Mitä muuta sanaa käyttäisit, jos hän ei tarkoita pakolaisia?

Kysymyksessäsi oletat henkilön taloudellisen tilanteen perusteeksi turvapaikan myöntämiselle?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

MTV3 käytti lööpissään sanaa turvapaikkaturismi jo vuonna 2015 .

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Se on ihan oikea sana. Esim. vuonna 2015 Ruotsista tänne tulleet muslimit, olivat juuri turvapaikkaturisteja. Ja monenko turvallisen maan läpi olivat jo ennen Ruotsiin tuloaan vaeltaneet?

Heidät olisi vaan pitänyt käännyttää takaisin Ruotsiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Onko turismia paeta sotaisia olosuhteita, hengenvaaraa, vainoa tai olosuhteita, joissa toimeentulon rakentaminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta?"

Jo turvapaikkahakemusten suuri hylkäysprosentti kertoo, että suurin osa ei ole hengenvaarassa tai vainon kohteena.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

PUHEENAIHE

10.5.2015 11.22

Näin turvapaikkaturismi rehottaa Välimerellä – Lehti: Tallink-Silja sotkettiin mukaan

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/285572-n...

TURVAPAIKKATURISMISTA puhuvat myös nämä muutkin veronmaksajien rahoilla palkkionsa saavat kansanedustajat ja median edustajat että mikähän tämä jeesustelu nyt olikaan tässä tapauksessa??Vai oliko ihan provo,kuten tuolla eräs aiemminkin heitetty täky...kokeilua.Maailmanlaajuisesti puhutaan turvapaikkaturismista ja sen ongelmista.Ovatko täällä eräät jääneet jollekin muulle vuosikymmenelle??

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kyllä toi Huuskon kommentti oli lähinnä provoilua ja yllyttämistä käydä sen sanan takia kiinni sivuseikkoihin, pois itse asiasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikäs nyt ruotsalaiset on saanut riehaantumaan?

"Naamiomiehet hyökkäsivät rakenteilla olevalle poliisiasemalle Rinkebyssä, Göteborgissa poltettiin poliisiauto – turvattomuuden tunne on kasvanut ruotsalaisten keskuudessa" (HS 8.8.2018)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Varmaan tämä harvinainen lämpöaalto on pehmittäny svantten ja pörjen knupit. Ton kaiken epämiellyttävän polttamisen ovat ehkä oppineet maahan tulleilta itämaan tietäjiltä.

Olavi Nissinen

Oli se lapsi tai aikuinen joka on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen on lähdettävä maasta vapaaehtoisena tai pakolla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Turvapaikkaturismista puhuttiin jo vuosia, vuosia sitten. Esimerkiksi kansanedustaja Kari Rajamäki käytti kyseistä termiä aikoinaan.

Toimituksen poiminnat