Aktiivimalli 2 tuo lisää ongelmia

Edellisenkään aktiivimallin ongelmakohtia ei ole vielä korjattu ja nyt suunnitteilla oleva uusi malli tuo niitä lisää.

Viittaan siihen, että hallitus aikoo velvoittaa työttömät hakemaan rangaistuksen uhalla vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa. Tiedot käyvät ilmi HS:n eilisestä artikkelista. HS:n tietojen mukaan työttömän työnhakijan tulisi raportoida hakemistaan työpaikoista verkkopalvelussa. Karensseista yhtenä vaihtoehtona on, että ensimmäisestä rikkeestä tulisi varoitus, toisesta rikkeestä tulisi 30 päivän ja kolmannesta rikkeestä 60 päivän karenssi.

Minusta tässä ei ole mitään järkeä, että työnantajien sähköpostit täyttyvät hakemuksista. No, aktivoi se ainakin jokaista potentiaalista työnantajaa, kun vastailee, että kiitos en hae ketään töihin ja jne. Lisää työtä saadaan ehkä valtion hallintoon byrokratian lisääntyessä, kun jotkut lukevat päivät pitkät listoja mitä työtä kukakin on hakenut.

Edellinen aktiivimalli on työllistänyt eniten Kelaa, joka tekee leikkauspäätöksiä ja siksi lisähenkilökuntaa on palkattu. Lisäksi toisella kädellä Kelan pitää myöntää toimeentulotukia leikkausten vuoksi työttömyysturvansa menettäneille. Valtion hallinto ja byrokratia paisuvat.

Aktiivimalli 2 ei edelleenkään ratkaise ongelmia joita esimerkiksi vajaatyökykyiset tai haja-asutusalueilla asuvat kohtaavat. Kaikkia työttömiä ei pitäisikään lähestyä yhtenä massana. Myönteistä olisi, jos hankalasti työllistyvät saisivat enemmän tukea ja ohjausta. Nuorille taas yksittäisistä toimista palkkatuki on osoittanut eniten positiivisia vaikutuksia työllistymisen kannalta.

Kaipaisin siis enemmän yksilöllistä, positiivista otetta ja kannustinta.

LeenaMeri
Perussuomalaiset Hyvinkää

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän kansanedustaja ja Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.
Perustuslakivaliokunnan jäsen,
Olen koulutukseltani oikeustieteen maisteri ja varatuomari.Olen Hyvinkään kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja.
Voit lukea minusta lisää osoitteesta www.leenameri.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu