Kansanedustajien vanhat atk-laitteet vähävaraisille

Kun eduskunnan atk-laitteet ostetaan verovaroilla, eikö olisi oikeudenmukaista, että käytöstä poistettavat hyväkuntoiset laitteet jaettaisiin vähävaraisille?

Eduskunta on pian uusimassa lähes kaikki kansanedustajien it-laitteet. Laitteet on hallintojohtaja Rauhion mukaan uusittu noin neljän vuoden välein tietoturvasyistä.

Rauhion mukaan käytettyjen laitteiden kohtalosta ei ole vielä päätetty, mutta todennäköisesti laitteet tullaan myymään yritykselle, joka hankkii käytettyä tietotekniikkaa. Yksityishenkilöille laitteita tuskin myydään.

Mielestäni eduskunnasta poistettavien laitteiden antaminen vähävaraisille edistäisi osaltaan sitä, että vähävaraiset eivät syrjäydy, kun työt ja palvelut tehdään yhä enemmän internetin kautta. Eduskunnassa työskentelee noin tuhat henkilöä, joten käytettyjä laitteita vapautuu paljon.

Esimerkiksi pitkäaikaistyötön Anna-Maija Tikkanen totesi YLE:llä maanantaina 14.5. keskustelussaan kokoomuksen kansanedustajan Susanna Kosken kanssa, että hän voisi työskennellä kenties kotonaan, mutta hänellä toimeentulotuki ei riitä tietokoneen hankintaan. Uskoisin, että Tikkanenkin varmasti ilahtuisi, jos saisi eduskunnasta vapatuvan tietokoneen käyttöönsä.

LeenaMeri
Perussuomalaiset Hyvinkää

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän kansanedustaja ja Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.
Perustuslakivaliokunnan jäsen,
Olen koulutukseltani oikeustieteen maisteri ja varatuomari.Olen Hyvinkään kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja.
Voit lukea minusta lisää osoitteesta www.leenameri.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu