Leena Meri Perusnaisen ajatuksia

Kokoomuksesta on tullut ylimielinen parempien ihmisten puolue

Susanne Päivärinnan haastattelussa 16.5. valtiovarainministeri Orpo sanoi, että hallituksesta pihalle heitetyillä perussuomalaisilla ei ole asiaa tulla päättämään Suomen asioista, jos kokoomus on uudessa hallituksessa.

Nyt myös kokoomuksen Turun kesäkuun puoluekokoukselle on tehty aloite, jossa vaaditaan linjausta, ettei kokoomus jatkossakaan tule tekemään hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Pidän käsittämättömänä tällaisia lausuntoja ja aloitteita, joilla demokratiaa halvennetaan.

Perussuomalaiset on normaali laillinen puolue joka tuo keskusteluun rohkeasti yhteiskunnan epäkohdat ja keskustelee niistä eikä turhia hyssyttele.

 Meistä saa olla pitämättä tai olla eri mieltä asioista, mutta eiköhän yhteistyöstä kieltäytyminen ole naurettavaa liioittelua.  Kokoomus esiintyy hienona puolueena, joka on osaava, sivistynyt ja ns. parempien ihmisten puolue. Tämäkö on sivistynyttä, kun perussuomalaisten kanssa ei voida olla samoissa pöydissä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kekkosella oli aikoinaan valta päättää, mitä puolueita hallitukseen pääseen. Kekkonen oli viisas mies, minkä todistaa sekin, ettei Kokoomus päässyt hallitukseen hänen aikanaan. Sittemmin Kokoomus on myynyt Suomea alennuksella.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kekkonen oli viisas mies kyllä.
Siitä huolimatta on kokoomuksella kai oikeus itse päättää kenen kanssa tekee yhteistyötä ,aivan samoin kuin perussuomalaisillakin. Vai onko nyt niin että perussuomalaisilla on niin suuri hätä ja hinku että ihan mikä tahansa kelpaa kunhan vain hallitustyöskentelystä sovitaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Muistikuvani mukaan persut, oman ilmoituksensa mukaan, eivät olisi tehnyt hallitusyhteistyötä RKP:n ja Vihervassareiden kanssa kun puolue vielä oli yhtenäinen ja kannatus oli huipussaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö se Kekkosen valta tullut Moskovasta, noottikriiisit jne. Voihan toki tuollaistakin ihailla.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kokoomus ja SDP jatkavat kokoomuksen sekä keskustan aloittamaa poliittista linjaa, jossa yhteistyötä tehdään vain paimennettavien kanssa.

Älkää perussuomalaiset pettäkö äänestäjiä sinisten tapaan! Soinilaiset menivät pakolla hallitukseen, minkä takia hävisivät puheenjohtajavaalit.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Nimenomaan jos menee hallitukseen ,joutuu tekemään päätöksiä ja kantamaan niistä vastuun

Risto Koivula

Mitäs se sitten ennen on ollut?

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

KOKOOMUS (ORPO) JA DEMARIT (RINNE) OVAT ”PÄÄTTÄNEET” ETTÄ PERUSSUOMALAISET EIVÄT OLE SEURAAVASSA HALLITUKSESSA

PARI KOMMENTTIA US-JUTUSTA:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/249437-antti-rinn...

”Äänestäjät voivat päättää seuraavissa vaaleissa siitä, että Kokoomusta ja SDP:tä ei tule päästää seuraaviin hallitusneuvotteluihin. Tuollaista epädemokratiaa ei tule hyväksyä”

”Siinä ne kaksi "edustuksellisen"demokratian pellehermannia tekevät edistyksellisä päätöksiä.No edestään löytävät muutaman vuoden päästä kuten esim. Itävallassa”.

VALLANPITÄJILLE TIEDOKSI

Puoluediktatuurin peruspellet (Sipilän lisäksi) kuvittelevat sanelevansa seuraavan hallituksen kokoonpanon.

Eivät tajua, että ns. populismi, jota valtaapitävät käyttävät leimakirveenä, toimii muutoksen airuena, jossa nykyinen ”eliitti” jää nuolemaan näppejään.

https://www.tapionajatukset.com/28066

KOKOOMUS KOULUKIUSAA

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...

”Joensuun opiskelevien porvarien aloitteen mukaan perussuomalaiset ovat eurooppalainen kiihkokansallinen oikeistopopulistinen puolue, joka kyseenalaistaa ihmisarvon ja vähemmistöjen puolustamisen, suvaitsevaisuuden ja kansainvälisyyden sekä sivistyksen.”
Näitä leimakirveitä heilutellaan jos vastustaa Euroopan unionin liittovaltiokehitystä ja kulttuurimarxismia sekä se, että on maahanmuuttokriittinen ilman rasismia. Samasta leimakirveestä saavat iskuja myös Tshekin Tasavalta, Slovakia, Unkari ja Puola.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

En ymmärrä miten näillä ulostuloilla halvennetaan demokratiaa? Minusta on vain reilua ja avointa kertoa, minkä puolueen kanssa ei voi harkita yhteistyötä. Kysymys on perustavaa laatua olevista erimielisyyksistä ja puolueiden johdon linjauksista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Samaa mieltä. Viimeistään vuoden kuluttua äänestäjät päättävät, ketkä ovat hallituksessa ja ketkä ei.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eivät suinkaan päätä, vaan siitä sopivat eduskuntaryhmät keskenään. Äänestäjät päättävät käytännössä vain kenestä tulee hallitustunnustelija, eivätkä välttämättä siitäkään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #32

Eduskuntaryhmien koko on ratkaiseva, jos pyritään enemmistöhallitukseen. Äänien määrä ratkaisee eduskuntaryhmän koon.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Historia on kanssasi eri mieltä. SDP, KOK ja Keskusta eivät ole tainneet olla elinaikananai kertaakaan yhtä aikaa hallituksessa, vaikka ovat usein olleet kolme suurinta eduskuntaryhmää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

Max, historia on kanssasi eri mieltä:

Fagerholmin hallituksen 1958 muodostivat SDP, Maalaisliitto (Keskusta), Kokoomus, Suomen Kansanpuolue ja RKP.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #42

Tuo oli 10 vuotta ennen syntymääni, joten ainakaan tuolta osin historia ei ole kanssani eri mieltä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #45

Ajanlaskumme alkoi Kristuksen syntymästä ja historia Max Stenbäckin syntymästä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Vain silloin, kun kommentissa varta vasten lukee muistelevani asiaa elinaikanani. En usko uudelleensyntymään, mutta jos olen sen suhteen väärässä, olet toki oikeassa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #32

Tuo on muuten mielenkiintoinen pontti, miten vähän äänestäjällä on merkitystä edes koko hommassa... Leikitään että Ps saisi 49% äänistä ja olisi ykkönen kun KOk tulisi 21% takaa ja kesk.15% loput sitten alle tuon.. Eikä kukaan suostuisi hallitukseen Persujen kanssa? Mitä sitten.. Tekisikö hallituksen KOk 21% äänestyksellä, ja 49% äänestäneistä ihmisistä sivutettaisiin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten se voisi halventaa demokratiaa, että selkeästi ilmoittaa periaatteen, jonka mukaan toimii. Demokratian halventamista olisi se, että seteliselkärankaisena olisi valmis minkälaisiin lehmänkauppoihin tahansa vain pönkittääkseen omaa asemaansa. Eiköhän tässä vain ole otettu oppia Kataisen sateenkaarihallituksen kivuliaista kokemuksista. Kun on kovin erilainen arvomaailma, ei yhteistyöstä tule koskaan sujuvaa.

Äänestäjän ja demokratian kannalta on pelkästään etu, mitä selvemmin tiedetään mitä keneltäkin saa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Paitsi ettei mitään periaattetta selkeästi ilmoitettu eikä todellakaan tiedetä mitä keneltäkin saa. Periaate Arvo Pohja on sananhirviö joka on aikuisten maailmassa huono vitsi pitäisi nyt edes yrittää argumentoida vähän paremmin. Toisaalta taas tosiaan perussuomalaisten osalta toki tiedetään mitä saadaan kun taas kokomustat piiloutuvat Arvo Pohjan taakse puhtaasti äänestäjien kusetuksen takia kun ei rohkeus riitä puhua liittovaltiosta Saksan mahtikäskyineen, eu - armeijan loistokkuudesta, aukinaisten rajojen autuudesta tai oikeastaan yhtään mistään yhtään mitään konkreettista vaan pelkkää sanahelinää.

Oli seuraava hallituspohja sitten mikä vain aika moni tulee nielaisemaan jälleen kerran sanansa kun hallitusohjelmaa ruksataan aivan kuten jos perussuomalaiset hallituksessa taas olisivat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nyt en seuraa logiikkaasi. Sanot että perussuomalaisten osalta tietää selkeästi mitä saa. Orpo ilmoitti että sitä ei saa kokoomusta äänestämällä. Mikä jäi epäselväksi?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #17

Se, että saat toki uskoa Orpon Arvo Pohja perusteista vakaamusta jota taas esim. minä en usko alkuunkaan ts. kukaan ei tiedä mitä saa kokoomusta äänestämällä vaan sen näkee vasta vaalien jälkeen ja se riippuu täysin uuden hallituksen rakenteesta. Onhan sellainenkin skenaario, että kokoomus on kokonaan ulkona hallituksesta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suostuisitteko itse menemään hallitukseen, jonka pääministeripuolue olisi

1. SFP
2. Siniset
3. Vasemmistoliitto ?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Luulinpa jo hetken että olisi tullut Kosken Susannasta asiaa, mutta eipä tullut vaan pelkästä puolueiden välisestä yhteistyöstä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ylimielinen orvelilaisessa uuskielessä tarkoittaa mikä tahansa joka on persun tiellä olkoon vaikka rollaattorimummo umpihangessa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Susanna Koskihan on rehellinen nykyporvari josta pikemminkin pisteet eikä moitteet. Demokratian kannaltakin vain plussaa kun trendi vaikka presidentin vaalit esimerkkinä on, että kaikki ehdokkaat (valehtelevat) olensa toistensa klooneja ja samaa mieltä kaikesta paitsi siis tällöinkin Huhtasaari joka ei tähän kuvottavaan äänestäjien kosiskeluun tietysti mennyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuo ei poista Kosken ylimielisyyttä. Mutta paljastuit teesini todistajaksi. Persujen uuskielessä ylimielinen = ei persumielinen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #14

Jos katsoit itse haastattelun Orpon (ja kokoomuksen) kohdalla ylimielisyys tarkoittaa sitä, että on jo nyt mielestään pääministeri ja käy kauppaa hallituskumppaneista johon visioon perussuomalaiset eivät oikein sovi ja joka on siis tietysti melkoista demokratian pilkkaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Se on tuoteselostusta. Persujen heikko alue. Paitsi maahanmuuton suhteen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #15

Miten se, ettei mene samaan hallitukseen liittyy siihen kuka on pääministeri?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #20

? Seuraavassa hallituksessa voi olla monenlaisia komboja lähtien nyt todellakin siitä mikä puolueista on lopulta suurin eli pääministeri puolue. Kategorinen "ei mene samaan hallitukseen vaikka taivas niskaan tippuisi" asenne, mielipide sivuuttaa vaalit, reaalipolitiikan, no, koko oikean maailman ja kuvaa vain yhdellä tavalla näiden kaikkein fanaattisimpien eu - maanikoiden suorastaan filosofista käsitystä politiikasta joka on maanläheisille perussuomalaisille perin kummmallinen reaktio.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

Henkilökohtaisesti arvostaisin myös, jos joku ilmoittaisi ettei mene samaan hallitukseen Li Anderssonin johtaman vasemmistoliiton kanssa. En ymmärrä miten kukaan lähtisi marxilaisen kanssa yhteistyöhön. Minua häiritsee keskenään ristiriitaiset lehmänkaupat ja epäpyhät liitot hallituskoalitioissa, eikä selkeästi ilmaistut toimintaperiaatteet.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #30

Jos poikkeuksellisesti jankkaan vielä sen verran, että olihan meillä merkillinen sateenkaarihallitus jossa nyt ei ole Arvo Pohjan suhteen mitään järkeä ja on vassarihallituskin ihan mahdollinen (dem + vas + vihr ...) joten joskos nyt käydään vaalit ensin ja katsotaan miten tällä kertaa lehmänkauppojen kanssa käy.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

"j o s kokoomus on uudessa hallituksessa". Ei kokoomus ole. Orvolta puuttuu itseluottamus, ja vajaa vuosi vaaleihin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Miten niin tullut?

Eikö kokoomus ole vuodesta 1918 asti ollut hyvin luokkatietoinen puolue, joka päätöksissään on pyrkinyt pitämään yllä potentiaalisten kannattajiensa eli keski- ja yläluokkaan identifioituvien moraalitaloutta halveksimalla köyhiä ja omalla politiikallansa tuottamaa yhteiskunnan alaluokkaa?

Tosin meitsi ihmetellyt et miksi Leena Meri juristina ei itse ole kokoomuslainen?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei ole ollut. Kokoomuksesta muokkautui 80-luvulla SDP:n markkinatalousosasto, mikä taas sementoitui Orpon valinnan myötä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kokoomuksesta muokkautui 80-luvulla SDP:n markkinatalousosasto"

Kokoomuksessa ei tiedetä mitä markkinatalous on, Katainenkin yritti ottaa niskalenkin markkinavoimista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Aivan, niinhän minä juuri kirjoitin. Kokoomus on demariryhmä joka on simuloivinaan markkinatalouden tavoittelua. Tosiasiassa toteuttavat jonkinlaista "valtiokapitalismia", vai miksikä sitä Kiinan uutta sosialismia sitten kutsutaankaan.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Leena Meri leimaa Kokoomuksen: "Kokoomuksesta on tullut ylimielinen parempien ihmisten puolue"
Olisihan ollut mukava kuulla myös Meren luonnehdinta SDPstä kun Rinnekkään ei halua samaan hallitukseen Perussuomalaisten kera.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Paha hänen oli SDP:tä luonnehtia 'ylimieliseksi huonompien ihmisten puolueeksi', kun kosiskelee samoja äänestäjiä...

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

En oikein usko, että Suomesta löytyy puoluetta jonka kanssa perussuomalaisten olisi mahdollista rakentaa hallitusohjelma. Ongelma ei ole muissa puolueissa vaan perussuomalaisissa itsessään. Mutta aika aikaa kutakin, ehkä perussomalaiset kykenevät muuntumaan tilanteensa vaatimalla tavalla.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tai sitten muut puolueet muuttavat kantojaan ja kääntelevät takkejaan mikä ei ole politiikassa mitenkään poikkeuksellista ja joka saa vahvistusta jos vähänkään on seurannut eri maiden tapahtumia politiikan ihmemaailmassa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Perussuomalaiset kelpasi hallitukseen 2015 mutta muutama vuosi myöhemmin kaikki on toisin.

Arvopohjassa ei ole kuitenkaan tapahtunut mitään muutosta. Onko taustalla taas se että kokoomuksessa pelätään liberaalien jättävän puolueen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Näin. Politiikka on kyllä kummalllista touhua koska vaikka se on ymmärrettävissä, että itse politiikot nyt valehtelevat mitä vain niin sitä joutuu miettimään onko tämänkin ketjun kommentaattoreissa pelkkää trollausta, saivartelua vai uskooko joku tosissaan ihan minkä tahansa "kuu on juustoa" läpän jos sanojalla on puku päällä, tomera katse, ja sopiva titteli kuten ministeri.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Aivan varmasti pelätään. Lepomäki saisi todennäköisesti mukaansa aimo joukon, jos vain olisi minne mennä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sipilä voisi kysäistä Lepomäkeä keskustaan... Berner ei varmaankaan lähde mukaan enää toista kertaa, joten olisi hyvä saada joku toinen liberalainen tilalle.

Mutta käydään nyt ensin puheenjohtajavaali. Jos Levonen syrjäyttää Sipilän, hän tuskin Lepomäkeä kosiskelee, vaikka pitääkin Lepomäen ja Harkimon talousosaamista nerokkaana.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

#26
Muutos onkin tapahtunut perussuomalaisissa. Et ehkä ole huomannut?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jostain taas on persujen pahastuttava, tällä kertaa nyt sitten taas siitä itsestäänselvästä asiasta, eli hallituspaikan mahdottomuudesta.

Elämä on politiikassa kovaa ja ''normaali poliittinen puolue'' nyt sitten vaan ei muita puolueita kiinnosta.

Tämäkin on niin monta kertaa sanottu, että vaalivoittajan puheenjohtaja yleensä aloittaa hallitustunnustelun, ja etsii sitten niitä puolueita kaveriksi, jotka ovat lähellä omia arvoja, ja joiden kanssa yhteistyö sujuu. Tämä asia ei ole mitenkään demokratian vastainen, vaan ihan normaali käytäntö.

Eipä se ole muiden vika, jos persujen hiekkalaatikolla on kaikkein paskimmat lelut, ja muut eivät niillä halua leikkiä.

Teidän on hyvä olla ja leikkiä ihan yksikseen niillä leluilla, joita olette pitäneet parhaina, älkää syyttäkö muita siitä, että teillä on omituiset lelut.

Kertokaa myös äänestäjillenne, että kun meitä äänestätte, saatte koko nelivuotikaudeksi hyvän oppositiopuolueen, asioihin ja päätöksiin emme osallistu, mutta jumalattomasti yritämme pitää meteliä, ja aina välillä läydät meitä myös oikeuslaitoksen käytäviltä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eikös se Hakkarainen kuristanut tässä hiljakkoin yhtä kokkarikansanedustajaa kurkusta? Hakkarianen ei saanut edes potkuja eduskuntaryhmästään. Turha tässä on kenenkään valitella!

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Aika tyhmiä tällaiset Orpon ja Rinteen ulostulot, varsinkin kun miettii mitä ruotsidemokraattien demokratiasta ulkonapitäminen on aikaansaanut Ruotsissa. Maa on suurissa ongelmissa maahanmuuttajiensa kanssa ja äänestäjät ovatkin kääntymässä ruotsidemokraattien puoleen ja jättämässä perinteiset puolueet, jotka eivät heitä kuuntele. Syysvaaleista tulossa todella mielenkiintoiset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa nyt kuitenki keskittyä Suomeen, sillä Ruotsi on Ruotsi ja ikinä ei ole puolueiden kannatukset olleet verrattavissa tänne.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Samaa mieltä, vaan Orpo ja Rinne ottavat mallia Ruotsista valitettavasti. Mutta Ruotsi tosiaan on suurissa ongelmissa mamujensa kanssa. Asuin itse aiemmin lähes 20-vuotta Tukholman lähiöissä, myös ghettoalueilla joten tiedän erittäin hyvin mitä voimakas maahanmuutto islamilaisista maista aiheuttaa. Viimeisten 30-vuoden aikanahan Ruotsiin on tullut pääasiassa muslimeita.

Mutta näille "maailmanparantajille" tekisi kyllä terää tehdä parin vuoden reissu Tukholman ghettolähiöissä, veikkaan että silmät kyllä avautuisi -äkkiä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Monille Kokoomuksen ja demareiden äänestäjille on merkitystä sillä, menevätkö puolueet persujen kanssa samaan hallitukseen vai eivät. Itse en ainakaan haluaisi millään tavalla edistää perussuomalaisten hallitukseen pääsyä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hieno homma, että kokoomus ja demarit ovat linjanneet kielteisen tahdon tehdä hallitustyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa. Eli sitä ei tule. Paitsi jos voitatte yli puolet kansanedustajien paikoista. Tässä teoreettisessa tilanteessa voisitte muodostaa hallituksen KD:n kanssa ja lakkauttaa eduskunnan nykymuodossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Odotettu ja ihan hyvä linja tämän asian suhteen on kokoomuksella ja demareilla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mietin sitä miten ArvoPohjasta, johon vetoavat niin Rinne kuin Orpokin, johtuen voivat vasemmistopuolueet ja keskusta-oikeistopuolueet ylipäänsä olla samassa hallituksessa? Ei kai niillä ole käsitykseni mukaan ollenkaan sama ArvoPohja. Vai onko kokoomus jo kokonaan vasemmistolaisia arvoja ajava puolue? Tosin joskus tuollaisia kaikuja olen kuulevinani kokoomuksen ehdotuksissa. Ei tosin verotuskysymyksissä vaan ne eroavat kovasti vasemmistolaisista puolueen arvoista.

Onko tuo ArvoPohjaveto vain hämäystä ettei haluta tehdä politiikkaa yhdessä yksistään vain siitä syystä, että vasemmistopuolueet+kokoomus-keskusta ryyditettynä rkp:llä haluavat maahan halpatyövoimaa (osa saattaa tulla jopa orjatyövoimaksi) jota PS ei taas halua. Ensin luulisi päättäjien tekevän jo maassa olevien työttömien/oleskeluluvan saaneiden hyväksi sellaisia päätöksiä, jotta olisi mahdollisimman vähän sosiaalitukien varassa eläviä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Arvopohja perustuu perinteisen oikeiston ja vasemmiston taholta isänmaallisuuden lisäksi kansainvälisyyteen. Äärioikeistolaiset eivät kansainvälisyydestä perusta. Perussuomalaiset on kuin siili, liikkumatta piikit pystyssä.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Leenan otsikko on mielestäni virheellinen. Oman kokemukseni mukaan kokoomuslaiset ovat aina olleet ainakin omasta mielestään muita "parempia" ihmisiä. SDP on vähitellen muuttunut "parempien" ihmisten puolueeksi sanoisin "punaporvareiksi". Halla-aho puheissaan taisi "sohaista" ko. puolueiden arkaan kohtaan, jota Orpon ja Rinteen ulostulot vahvistavat.
Kysynkin missä kohtaa perustuslaissa on määrätty, että eduskuntavaaleissa eniten ääniä saaneen puolueen sisältä tulee pääministeri. Tunnusteluja voi tehdä mutta yksinkertaisen kansalaisen mielestä kysyn miksei eduskunnan enemmistöä voi muodostaa useammasta puolueesta, jotka eivät yksittäin välttämättä ole ne eniten ääniä saaneet puolueet. Kyllähän äänestäjien tahto silloinkin toteutuu vai ovatko toisten äänestäjien äänet huonompia kuin toisten?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Muistanko väärin, että muutama Kokoomuksen kellokas ilmoitti jo ennen perussuomalaisten puoluekokousta, että jos Halla-Aholaiset nappaavat paalupaikat niin hallitusyhteistyö vaarantuu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Muistan asian samoin.
Mitäpä ei mm. Kokoomus Orpon johdolla tekisi kopioidakseen kaikki Ruotsissa tehdyt lapselliset yhden puolueen keinotekoiset syrjimisvirheet, joiden tarkoitus on estää demokraattisten vaalien tuloksen heijastuminen poliittisiin päätöksiin.
1970-luvulla, YYA-Suomessa, "yleiset syyt" viittasivat Neuvostoliittoon, jolla ratsastaen muut puolueet eristivät Kokoomusta. Siitä kertoi mm. J. Virolainen.

2010-luvulla nuo yleiset syyt liittyvät EU:n demokratiavajeeseen, taloudelliseen (velka- ja eurokriisi, yhteisvastuu) ja Schengen-tohelointiin (kansainvaellus). Tällä kertaa mm. Kokoomus ja demarit eristävät Persuja.

Hassua on se, että muut ovat alkaneet kopsia AfD:n (Saksa), SD:n (Ruotsi), PS:n (Suomi), Fidesin (Unkari) ja muiden maiden vastaavien puolueiden ohjelmia. Säälittävää on älyllinen epärehellisyys.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Rinteen ääntenkalastelupuheet ovat populismia parhaimmillaan. Mikäli luvataan 100 euroa pieneläkeläiselle kolmessa vuodessa se 33.3 euroa miinus verot on pilkantekoa samalla kun kaikki kustannukset nousevat. Samalaisella vedätyksellä Katainenkin on päässyt aina EU-virkaan asti.
Toivon todella, että maamme asioita pääsevät hoitamaan muut kuin SDP ja Kokoomus yhdessä. Ihmettelenkin missä muussa maassa kuukausittaisilla gallupeilla ohjaillaan politiikka kuten Suomessa?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

"...kunnian edellä käy nöyryys." (Snl.15:33)

Kyllä täytyy olla kova pelko vaatimattomien perussuomalaisten nousua kohtaan, kun täytyy Kokoomuksen ryhtyä julkisesti linjaamaan, että Perussuomalaiset-puolueen kanssa ei ainakaan tehdä hallitusyhteistyötä.

Mitä Kokoomus pelkää? Äänivyöryä Perussuomalaisille?

Toimituksen poiminnat