Leena Meri Perusnaisen ajatuksia

SDP:n mielestä jo presidenttikin on kummallinen

Viime kesästä asti olemme kuulleet suurimman oppositiopuolueen SDP:n jatkuvaa arvostelua ihan kaikesta mitä tehdään, yritetään tehdä tai edes harkitaan jonkin asian tekemisestä. Hallitus on SDP:n mielestä epäonnistunut lähes kaikessa. Aina löytyy asiantuntija, joka tämän myös vahvistaa. Kaikki hyvät uudistukset tai muutokset ovat lisäksi aina opposition ja erityisesti SDP:n ansioita.

Samaan aikaan Eurooppaan kohdistuu valtava kansainvaellus, joka koettelee ihmisten sietokykyä monella tavoin ja osoittaa kuinka toimimattomia aiemmin tehdyt kansainväliset sopimukset ovat. Tämä on ymmärrettävää, sillä kansainväliset sopimukset on tehty aivan erilaisessa tilanteessa missä nyt ollaan. Asiat on tiedostettu, mutta mitään ei saada kansainvälisellä tasolla eikä EU:ssa aikaiseksi.

Presidentti Sauli Niinistö puhui näistä asioista avatessaan vuoden 2016 valtiopäivät. Hän totesi ongelmien vain lisääntyvän ja muuttoliikkeen olevan paljolti kansainvaellusta, eli muuta kuin välitöntä hätää pakenevien muuttoliikettä sekä sisältävän turvapaikkaoikeusjärjestelmän väärinkäyttöä.  Lisäksi hän hoputti EU:ta toimiin mm. yhteisen rajavalvonnan ja pikakäännytysten kautta. Myös todellista hätää kärsiviä voidaan näin auttaa saamaan apua.

Lisäksi presidentti arvioi, että kansainvälisten sopimusten muuttaminen on niin hidasta, ettei se tähän auta. Lisäksi säännökset on presidentin mukaan tehty aivan eri aikakauteen ja tilanteisiin. Presidentti arvioi että jos säädökset tehtäisiin nyt, ne tehtäisiin oleellisesti tiukemmiksi ilman, että ihmisoikeuksia silti loukataan.

SDP:n poliitikot Eero Heinäluoma, Antti Rinne ja Nazima Razmyar ennättivät kummeksumaan presidentin puhetta. Erityisesti se, että presidentti otti rohkeasti esiin kansainvälisen oikeuden sopimukset ja niiden toimimattomuuden sekä tilanteet, joissa sopimusta ei aina voi noudattaa, oli demareille liikaa. Juristina presidentti ymmärtää sen, että kukaan ei voi edellyttää osapuolilta sopimusten noudattamista pilkulleen tilanteessa kuin tilanteessa.

Eilen SDP osoitti eduskunnassa mieltään, kun puhemiehistössä ei ole opposition edustajaa. Uskallan epäillä, että he tarkoittavat tällä demariedustusta.

Eikö asioista pidä puhua ja yrittää ratkaista niitä? Mistähän huomenna kulmat demareilla nousee? SDP:stä on tullut paheksujien ja mielensä pahoittajien puolue, joille kukaan muu kuin demari ei kelpaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Päivää. Pari kysymystä vain.
1. Mitä ovat ne hyvät uudistukset tai muutokset?
2. Miten opposotiopuolue SDP:n urputtava toiminta on erilaista kuin oppositiopuolue Perussuomalaisten oli?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

SDP:ssä näyttää olevan valtatyhjiö. SDP on todella pahoin jakautunut, kukaan ei näytä tietävän minne sosiaalidemokratia on menossa, et sinä, en minä.

Antti Rinne toivotti kaikki maahanmuuttajat tervetulleeksi Suomeen, ilmeisesti hän oli SDP:n nousukiidossa unohtanut ettei kaikki demaritkaan halua hallitsematotanta maahanmuuttoa.

Antti Rinne kosiskeli ulostulollaan lähinnä vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajia, mielestäni aika surkea esitys.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Puhemiehistöön valittiin tälläkin kertaa yksi kansanedustaja kustakin kolmesta suurimmasta parlamenttiryhmästä. Koska Sdp on vasta neljänneksi suurin eduskuntapuolue, se jäi ulkopuolelle. Tilanne, jossa kolme suurinta muodostavat hallituksen, on harvinainen, ja siitä johtuu opposition puuttuminen puhemiehistöstä. Mutta: kiukuttelu sallittu, demarit!

Presidentin puhe oli huolestuneen valtionpäämiehen esiintyminen. Niinistö haluaa selvästikin varautua eurooppalaisen systeemin tuntuviin muutoksiin rajavalvonnassa, turvapaikkakäytännöissä sekä yleisessä suhtautumisessa väestöryhmien liikehdintään. Voi hyvinkin olla, että tietyt sopimukset on pakko tunnustaa kuolleiksi kirjaimiksi. Sdp puolestaan voi oppositioasemastaan korostaa omaa periaatteellisuuttaan, ja seistä ikään kuin ihmisyyden etuvartiona kyynistä kansallisten etujen ajamista vastaan. Siis: kirkasotsaisuus sallittu, demarit!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tuomo Kokko

Kovasti ovat Heinäluoman ja Antti Rinteen ajatukset muuttuneet. Kun Suomi liittyi EU:hun ja työvoiman vapaa liikkuvuus oli ilmeistä, niin SAK julkaisi kyselyn, jonka mukaan joka kolmas virolainen uskoo työskentelevänsä erittäin tai melko suurella todennäköisyydellä Suomessa ainakin ajoittain, jos Virosta tulee EU:n jäsen.

Näistä noin 400000 henkilöstä runsas kymmenesosa arvioi muuttavansa Suomeen mahdollisesti hyvinkin pitkäksi aikaa. Tästä hermostuneena SAK:n osastopäällikkö Eero Heinäluoma arvioi, että siirtymäajan työvoiman liikkuvuudelle pitäisi olla pituudeltaan noin 7-­10 vuotta.

Nyt Heinäluoma, Antit Rinne ja Lintdman toivottavat kaikki maailman vainotut tervetulleeksi Suomeen kansainvälisten lakien perusteella, mutta vieläkään niitä ei saisi työhön palkata.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

En ryhdy kiistämään noita tietoja. Kerrankos ne mielipiteet vaihtuvat ihmisen ikääntyessä, poliittisten suhdanteiden muuttuessa ja palkanmaksajan vaihtuessa.

Eipä ole viime aikoina kukaan muistanut hirvitellä meitä virolaisilla, jotka kaappaavat työpaikat! Tai venäläisillä, jotka ostavat isänmaamme rantatontti karrallaan.

Kansallisen politiikan saa joka tapauksessa kyseenalaistaa. Joskus on vallinnut myös yksituumaisuuden pakko; 70-luvulla rempallaan sai olla vain sisäpolitiikka. Kukas se olikaan presidenttinä siihen aikaan... no, nimi ei tule enää mieleen.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Tätä minäkin olen ihmetellyt että miten ihan joka asiassa hallituksella ja demareilla on erilainen käsitys siitä mikä on oikein. Ei edes säkällä osu ajatukset yksiin. Eihän se näin voi olla.

Presidentin puhe oli hyvä, rohkea ja realistinen. Eikä edes tässä sattuma vahvistanut sääntöä, demarit eivät nyt suoraan tyrmää mutta hurskaasti IHMETTELEVÄT.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jos sopimuksia ei voi noudattaa ne pitää muuttaa. Mitä varten nykyisin ei pystyttäisi muuttamaan kansainvälisiäkin sopimuksia nopeasti?

Harri Immonen

Vihervasemmiston Suomen kustannuksella tapahtunut mediasota ei ainakaan nopeuta minkään sopimuksen nopeaa muutosta. Onko mieli muuttunut?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitähän mahdat tarkoittaa tuolla?

Käyttäjän Juha-PetriJantunen kuva
Juha-Petri Jantunen

Pakolaiskriisi on laittanut polvilleen kymmenisen Euroopan maata. Se on aika pieni vähemmistö maailman maiden joukossa ajamassa muutosta.

Harri Immonen

Hyvä kirjoitus Leena. Opposition tehtävä on arvostella, lienemme tästä kaikki suurin piirtein samaa mieltä? Demarit ovat vieneet tämän arvostelun täysin uudelle aikakaudelle. Vastaavaa hämmästelyä ja jeesustelua en ole aiemmin politiikassa tavannut. Kaikista erikoisinta asiassa on se, että nimenomaan demarit ovat itse olleet rakentamassa tätä vararikon partaalla kiikkuvaa lahoa Suomitaloa parhaan ymmärtämättömyytensä mukaan ja nyt H-hetkellä, kun asioita on pakko laittaa kuntoon, niin oppositiossa esiinnytään työläisten pelastajina, kuin koko maailman sosiaalitoimistona, vaikka se kuinka vahingoittaisi yhteiskuntaamme.

Sangen ällöttävää politiikkaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Viime hallituskaudella olikin varsin maltillinen oppositio. Ei populismin häivääkään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Omituinen kommentti, eli jos oppositio on mielestäsi ollut paska, niin sitten saa nytkin oppositio olla paska. Eli äiti,äiti mäkin haluan kun toi toinenkin sai!

Kova haukku viime kaudesta ja sitten kuitenkin toimitaan samoin, eikä siinä nähdä mitään ihmeellistä. Näin ei voi toimia kuin demarin logiikka.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#8
Niin oli. Ainakin tähän nykyiseen verrattuna.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Turha näitä on järjellä edes koittaa ajatella. Tuomiojakin raivoissaan kertoo meille Genevestä vuonna 1951 ja 1967 kun jo tässä vaiheessä, vuodet kirjoittaessa monitorille ja nettiin, luulisi raksuttavan, että maailma on kovin erilainen paikka kuin tuolloin, ko. laput ovat jääneet ajasta jälkeen nopeasti muuttuvassa reaaliaikaisessa nettimaailmassa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

En usko, että Presidentin puhekaan kääntää persujen kannatusta kasvuun. Takki on vajaassa vuodessa kääntynyt jo niin monta kertaa, että uskottavuus on täysin mennyt.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikai persujen kannatuksella saa olla minkäänlaista vaikutusta puheen kanssa.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Hyvä puhe Presidentiltä kuin Leena Meren kirjoituksenkin osalta. Jos maassamme kansalaiset voivat huonosti,niin miten voivat sellaiset "pakolaiset" jotka etsivät parempaa oksaa eritoten "laittomat surffaajat" ymmärtäen kuitenkin jos heidän paperinsa ovat toiset joko tarkoituksella hävittäneet tai niitä - syystä/toisesta - annettu sekasorrossa.

Varmaankaan tässä maassa ei ole kukaan tosiasiallista hengenhätää että vainottuja vastaan mutta kuitenkin totuuden ja epätotuuden aitous on vaikea eroittaa toisistaan ...älykännyjen/tablettien valtakaudella !

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihmeellisiä kannanottoja tulee vasemmistosta ja vihreiltä, niinkuin tässä nyt olisi jotenkin kyse persuista ja niiden mielipiteistä.

Niinistö sanoi miten asia on, ja mielestäni neutraalisti, jos se nyt sattuu olemaan lähellä persujen mielipiteitä, niin ei kai siitä maailma kaadu, kyllä siinä puheessa tasapuolisesti ja rehellisesti käytiin asioita läpi.

Outoa paniikkia taas kerran. Jos kysytään keneltä tahansa, että kestääkö Eurooppa enempää aiheettomia turvapikanhakijoita, niin eiköhän vastaus siihen ole, että ei kestä.

Tuski presidentti pystyy yhdessä puheessa ratkaisemaan koko euroopan ongelmat, mutta hyvän alkusysäyksen toimille se ehkä antoi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ei ole ihme, että tolkun presidenttiä pidetään kummallisena tässä six-packin jälkeisessä Suomessa, jossa Vasemmiston ja Vihreiden korttitalot ja suuret rakkaudet - myös aikansa eläneet ja rikotut sopimukset - alkavat käytännössä kaatua yksi kerrallaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olisiko syytä pohtia mitä Niinistö tarkoittaa kv. sopimuksista "lipsumisella" Suomen naapurisssa on arvaamaton Venäjä, joka kv. sopimuksilla pyyhkii persettään ottaessaan Krimin Ukrainalta itselleen. Niinistö on presidenttinä arvaamattomalla tiellä väheksymällä kv. sopimuksia, sillä ne sopimukset ovat pienen maan itsenäisyyden paras turva.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto ei vain muista, ettei hyökkäämättömyyssopimus Neuvostoliiton kanssa ollut paras turva vuonna 1939.
Paras turva oli yksimielinen kansa kokoomuksesta kommunisteihin saakka ja demaritkin yksimielisinä mukana.

Ikuinen kunnia silloiselle vasemmistolle.

Käyttäjän ErkkiSaarinen kuva
Erkki Saarinen

Hyvä, että poliittiset jakolinjat eli vihervasemmisto-hallitus tulevat tässä tärkeässä yhteiskunnallisessa asiassa esille. Ännestäjien on helpompi valita puolensa seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Pakolaisneuvonta ry:n mukaan Suomeen saapui vuonna 2014 yhteensä 3651 turvapaikanhakijaa:

http://www.pakolaisneuvonta.fi/index_html?lid=38

Vuonna 2015 turvapaikanhakijoita saapui Suomeen Maahanmuuttoviraston mukaan 32476 henkeä:

http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/tur...

Tästä voidaan laskea, että kuinka moninkertaiseksi turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi:

3651 * X = 32476 => X = 32476/3651 => X ~ 8,895

Oletetaan, että yksittäisestä turvapaikanhakijasta johtuvat marginaalikustannukset eivät kovinkaan paljoa pienene vaikka turvapaikanhakijoiden määrä kasvaisi. Oletetaan, että kustannukset pienenisivät 0,895 verran eli käytännössä turvapaikanhakijoihin kohdistuvat kustannukset kahdeksankertaistuisivat. Kuinka moni on miettinyt, että mistä nuo rahat hankitaan tilanteessa, jossa Suomen valtio velkaantuu vuosittain 5-6 miljardin euron verran?

Mielestäni pakolaisia on autettava, mutta heidän tulemisensa Suomeen ei ole mikään ratkaisu. Samalla rahalla pystytään paljon helpommin auttamaan pakolaisia Turkissa esim. parantamalla siellä terveydenhuoltoa, muuta hygieniaa ja juomaveden laatua kuin ottamalla Suomeen pakolaisia.

Toimituksen poiminnat