Leena Meri Perusnaisen ajatuksia

SDP gallupin hurmoksessa

Demaripoliitikot jakavat hurmoksessa omilla facesivuillaan YLE:n viimeisintä gallupia, jossa he ovat nousseet ykköseksi.

Heiltä näyttää unohtuneen, että kevään eduskuntavaaleissa heidän kannatuksensa oli pohjalukemissa. Kansalla oli tuoreessa muistissa miten saamaton ja tumput suorassa istuva hallitus meillä silloin oli. Valtiovarainministerin ja työministerin salkku oli heillä. Sitä saamattomuutta kauhisteltiin silloin politiikan toimittajien ja kansan taholta. Samaan aikaan demarit huutelevat myös mediassa kovaan ääneen, kuinka he ovat saaneet tänä syksynä aikaan hyviä asioita eduskunnassa. Voi herran jestas sentään. Halu ja teot päätöksiin ovat tulleet kansaa kuunnellen ja nimenomaan hallituspuolueissa. Hyvät ihmiset. Älkää menkö tähän demarien lankaan. Kun he valtaan pääsisivät, sama vanha meno jatkuisi ja Suomi syöksyisi taas alaspäin. Sitä demarien perintöhän tässä juuri yritetään hoitaa.

Toivotan kaikille hyvää uutta vuotta 2016 ja uuden vuoden toivomuksena esitän jokaiselle, että muistathan käyttää omia aivojasi, sillä demarit osaa vanhana puolueena aivopesun ja sumutuksen.

YLE:n gallup 30.12.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Sehän tässä on alkanut pelottaa, että ei ole enää vaihtoehtoja. En keksi miten tästä tilanteesta päästään eteenpäin, jos nykyinen hallitus epäonnistuu.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"jos" ????
Miten tuo nyt voi onnistua enää.....

Aleneeko työttömyys?
Väheneekö byrokratia?

..toivotaan toivotaan... kaikki on mahdollista kait, mutta aika paljon mättää nyt SSS:n menossa...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Yritän säilyttää uskoni tulevaisuuteen ja Suomeen vaikka se joutuu koetukselle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On niitä sellaisiakin puolueita, joka heti ensimmäistä kertaa pullistuttuaan alkavat puhua reteesti pienistä puolueista takiaispuolueina. No, taikinasta tuli likilaskuinen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"likilaskuinen". Petra, niin umpisuomalainen kuin olenkin, niin nyt tarjosit uuden sanan varastooni. Luulen kuitenkin ymmärtäväni sen merkityksen ja silloin se on tähän tilanteeseen sopiva.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

On kyllä näköjään kansa unohtanut, ettei SDP:stä ole Suomen pelastajaksi. Eipä sillä, eivät muutkaan eduskuntapuolueet tähän pysty. Tosin uskoisin demareiden saavuttaneen jo gallup-huipun. Heidän nousunsa on puhtaasti Perussuomalaisten politiikan ansiota, joten siirtymä on tapahtunut näiden kahden puolueen välillä. Kun perussuomalaisten kannatuksen romahdus pysähtyy, niin SDP:n nousu lakkaa saman tien ja luultavasti menettää kannatustaan. Ei sitä pidetä yllä ilman että tekee mitään.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ennen vaaleja on kumminkin neljä vuodenvaihdetta. Demarien ilotulitus lässähtää ennen pitkää, ja vasemmiston trendi jatkaa laskuaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tämmöistä tämä on. Nyt, kun hallitus edes esittää muutoksia talouteen, työelämään, työmarkkinaosapuolten toimintaan ja vastuuseen työmarkkinoiden nykyaikaistamiseksi, niin oppositio on tyrmännyt kaikki ehdotukset.

Kansa on kääntynyt opposition puollelle hallitusta vastaan laskelmoiden, että ei Suomessa mitään tarvitse tehdä. Oppositio antaisi meidän elää ja olla niinkuin ennenkin. Kaikki hyvä ja edut pysyvät ennallaan kunhan vain gallupeissa pidetään opposition puolta.

Odotetaan vaaleja ja äänestetään taas demarit, vihreät ja vasemmistoliitto hallitukseen poistamaan kaikki uhkakuvat siitä, että jostakin pitäisi luopua tai jotakin pitäisi muuttaa.

Oppositio kerää itselleen nyt niin suuren taakan niskoillensa, ettei se pysty sitä kannattajilleen toteuttamaan.

Erityisen rankan roolin ovat ottaneet Antti Rinne, Antti Lindtman, Paavo Arhinmäki ja Ville Niinistö. Miten lienee psyyke kestää, kun vastuun aika puheissa on edessä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Voi hemmetti sentään niitä demaripoliitikkoja, jotka kehtaavat hurmoksessa jakaa omilla FB-sivuillaan uusinta puoluegallupia ja sillä lailla pahoittaa perussuomalaisen kansanedustajan mielen.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persut eivät kuuna päivänä hehkuttaisi noin jytkyjään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Niin... Galluphan on yhtäkuin vaalitulos ;) ja hallituskin on vielä kasassa, vaikka se on jo sen sadannen kerran ollut just ny kaatumassa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tässä katastrofissa ei oikein hymiöt auta..... Vielä hämyisesti muistelen esim. Tossavaisen ennustelleen 1000+1 kertaa hallituksen kaatuvan (silloin oli vielä ps oppositiossa laukomassa "viisauksiaan".. niin ne osat vaihtuvat). Ehkä muutkin pidempään Uudessa Suomessa olleet muistavat. Nostradamus 2:sta ei Tossavaisesta koskaan tullut.

Sitä minä vaan että kyllä kansa tietää.. tai niin joku maisterisjätkä joskus kai totesi (on toki saattanut olla väärässäkin)... ja gallupitkin näyttävät suuntaa ihmisten mielipiteistä ja sopii miettiä mihin ne mielipiteet perustuvat.....

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #30

Oi, ihanko oikeasti! Kiitos, kun "korjasit" virheeni. Olikos ne vaalit ny kuitenkin öpaut 3,5v päästä?

Pekka Heliste

Persuhallitus on lyönyt ennätyksen valehtelussa ja takinkäännössä, ne ovat niitä suurimpia saavutuksia

He voisvat siirtyä tuottamaan takinkääntösähkövoimaa, dynamo vain hartioille niin sähköä syntyy

Ja kun katsoo saavutuksia niin hallitus on onnistunut säilyttämään hyvätuloisten etuudet ja leikannut pienituloisten

Kotitalouksien saamat tulonsiirrot

I 10910 / II 15255 / III 17077 / IV 17564 / V 17051 / VI 14239 / VII 13026 / VIII 12225 / IX 12219/ X 14784

Kuten kuvasta näkyy keskituloiset kotitaloudet III/IV/V saa reilusti enemmän tulonsiirtoja kuin köyhin eli I desiili

Myös varakkain desiili saa enemmän tulonsiirtoja kuin köyhimmät mutta silti leikkaukset kohdistuvat noihin alapään desiileihin

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kyllä kansa tietää mitä tilasi.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Mutta miten kansan saisi tajuamaan, mitä ei kannattaisi äänestää?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Neljä vuotta enää ja meillä on koko Suomen talouden pelastava toivottavasti demarit ja vihreät sisältävä hallitus. Silloin alkaa nousu ja yhtenäisyys, mikään lama ei nähden kahden puolueen suuria unelmia taita.

Näemme ennennäkemättömän puhtaaseen energiaan sitoutuvan talouskasvun, eläkeläisten hymyä on palkitseva katsoa, työläinen ansaitsee enemmän kuin koskaan ja rikkaat ovat tietysti mukana hienossa nousukauden aallossa.

Koko Suomi on aurinkoinen ja suvaitsevainen, talvisin on taas lunta, ja kesäisin hellettä. Maahanmuuttajat syleilevät meitä alkuasukkaita ja jokainen ihminen vauvasta vaariin on kiitollinen, että nykyinen neljän vuoden pimeys on vihdoin ohi.

Voi kunpa olisimme aikaisemmin saaneet tällaiset uudet ja politiikassa ryvettymättömät puolueet valtaan, seuraa uudenlaista politiikkaa, kun näemme tällaiset puolueet kerrankin hallituksessa päättämässä, sääli ettei tätä ole tapahtunut koskaan ennen......... :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lisäksi Vihreillä ja Demareilla on uusia mullistavia ideoita, voimme teettää asuntomme remontteja ilman kuittia, voimme laske yhteisöveroa, tästä nämä dynaamiset vaikutukset ovat merkittäviä.

Lisäksi seuraamme hienon Paavo Lipposen esimerkkiä ja esitämme eläkeläisille uuden hienon taitetun indeksin.

Tässä vain noin alkupalaksi köyhän kansan iloksi uusia ideoita.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Seuraavakin hallitus voi pokkana väittää korjaavansa edellisen hallituksen virheitä. Vai kuinka?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Paitsi, jos Sipilä jatkaa pääministerinä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kolmen ässän hallitus alkaa sorsimaan jo vuoden alusta lähtien työssä käyviä, eläkeläisiä, työttömiä ja vähäosaisia työttömiä.
Varjelkoon, kun tulokset alkavat purra näiden ihmisten kotitalouksissa.

Seuraavien vaalien alla, muutaman vuoden kuluttua, jos nämä ihmisryhmät näkee ja kokee todellisen tilanteen.
Arvaa kaks kertaa Leena Meri, mahtaako silloin esim. Perussuomalaiset olla se "jytkysuosittu" puolue, kun he menevät ääniuurnille?

Jotenkin tuntuu siltä, että SMP:läinen kohtalo odottaa puolueenne savuavilla raunioilla kaikkine taloussotkuinen ja riitoineen.
Silloin Soini on työnsä tehnyt, Soini saa mennä säätiöineen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ei tuo politiikka kauheasti muutu, jos tuosta yhden porvaripuolueen vaihtaa toiseen porvaripuolueeseen, nimittäin Demareihin. Persupolitiikkaa demarit tekee, paljon puheita ja vähän villoja, yhteisöverot ym. vaan laskuun, tai sitten korotetaan hiukan lisää veroja, kun Suomessa on niin alhainen verotus.

Pääasia kuitenkin on, että ammattiyhdistys on jätettävä rauhaan, ne on kaiken päätöksenteon yläpuolella.

T: Entinen pääluottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu.

Pekka Heliste

Palkansaajat rahoittavat koko roskan,joten kyllä heidän sanallaan on painoa

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se paino on näkynyt vuosikaudet ja näkyy edelleen, tosi hyvin menee Suomella ja Suomalaisilla, on sitten demarit johdossa tai ei.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#19
Velkarahalla tämä "roska" nytkin ylläpidetään, niin myös tulevan hallituksen aikana.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Leikkaavat persuilta kannatuksen, viskaavat omaan laariinsa ja vielä hekumoivat saavutuksella. On niillä otsaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Leena Meri tutustu SDP.n yli 110-vuotiseen historiaan niin huomaat kyllä, että demarien toimintakulttuuriin ei ole koskaan kuulunut hurmohenkisyys, sen ovat omaksuneet poliittiset äärilaidat niin vasemmalta kuin oikealta, nyt sitä hurmohenkisyyttä on edustanut persut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kun Sdp olisikin köyhimmän asialla, mitä se joskus on ollut, nyt siitä on totta vie jäljellä vain historia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto, "Palopuheet ei lämmitä pakkasella, eikä rumpujen paukutuskaan" !

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Demareilla on kyllä ansionsa, mutta nykyään SDP on jämähtänyt samanlaiseen pysähtyneisyyden tilaan kuin Neuvostoliitto Brezhnevin aikoina. Demarit eivät ole älynneet, että juna on lähtennyt jo ja he tippuivat kyydistä jo vuosia sitten. Nyt puolue vain pyrkii pitämään kiinni jo saavutetuista asemistaan älyämättä, että tarvittaisiin muutosta.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Hyvä Leena Meri

Oletan, että ole joutunut edes hiukan perehtymään poliittiseen historiaan.
Demarit ovat rakentaneet hyvinvointi Suomen, joka purkuun Perussuomalaiset nyt osallistuvat Kokoomuksen apupuolueena.

Kahden edellisen kokoomus johtoisen hallituksen ansiolista ei ole kaunista luettavaa, mutta on ymmärrettävä melko mahdoton asetelma; kuusi puoluetta laidasta laitaa,

Toivotan Sinulle Hyvää Uutta Vuotta ja asiallisuutta kannanottoihin. Aivan huuhaa jutut kääntyvät jossakin vaiheessa Sinua vastaan.

Veikko Virta

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Demarit hallituksessa ollessaan ovat siis hiljaa hyväksyneet kaiken pahan?

Tämä on mielestäni vielä pahempi asia kuin tehdä pahaa, katsoa siis hiljaa sivussa ja nyökytellä, sehän vain osoittaa sen, että pelkkä valta ja hallitukseen pääsy riittää demareille, ei väliä mitä päätöksiä siellä tehdään.

Yököttäävää toimintaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Itse asiassa Sdp ei ole tehnyt oikeastaan mitään (ns. lip-serviceä lukuun ottamatta), mutta sen "hard-ware" -osasto eli ay-liike on yrittänyt aiheuttaa mahdollisimman paljon hämminkiä mielenosoituksillaan, lakkouhkillaan ja yhteiskuntasopimuksen vatuloinnillaan: siis viivytystaistelulla.

Sellainen katsotaan nyky-Suomessa sdp:lle ansioksi. Mutta yhtään ongelmaa tuolla jarrumetodilla ei ole vielä kyetty ratkaisemaan:
1) EU:ssa on yhä velkakriisi, 2) tulonjakokriisi, 3) kansainvaelluksen osoittama Schnegen/Dublin-kriisi ja 4) Saksaa lukuun ottamatta myös €-kriisi.
5) Suomen BKT laski vuodet 2012-2015 ja talous kyntää, vaikka "orastavaa jotakin" sanotaan löytyvän.

Kun vaalikautta on vieläkin lähes 3,5 vuotta jäljellä, on Minna-Maaria Lax'in (#5) aavistuksilla varteenotettavaa pohjaa: nykyinen kuvio voi keikahtaa pahan kerran ennen vuotta 2019.

Käyttäjän LeenaMeri kuva
Leena Meri

Täällä on vakuuteltu demarien pyyteettömyyttä ja pitkää historiaa, minusta on tärkeintä mitä he tekevät nykyisin. Lisäksi tämän maan rakentamiseen ovat osallistuneet kaikki puolueet paitsi Perussuomalaiset sillä PS on hallitusvastuussa ensi kertaa. Istun päivittäin samassa eduskuntasalissa demarien kanssa ja voin vakuuttaa että kyllä siellä hehkutetaan ja kehutaan itseä minkä ehtiikään. Kannatta seurata istuntoja netistä . Silloin voi vähentää turhaa hurskastelua demarien nöyrästä ja vakaasta linjasta. Olen pahoillani jos joillekin kirjoitukseni tuntui aiheuttavan tuskaa sillä uskalsin puhua pitkän historian omaavasta puolueesta kun itse olen vain nuoren puolueen edustaja vailla 100 vuotista historiaa

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Leena, onko persujen itsekehu vähentynyt ?

Pekka Heliste

Tuo on vain alkeellista propagandakökköä, jolla pyritään omat hunot teot kaatmaan muiden syyksi.

Tyypillistä persu-uhriutumista

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En olisi uskonut, että PS-kansanedustajaa puolueen kannatuksen lasku sattuu näin kovasti.

Muistelen vain aikaa, jolloin PS-kannatus oli korkealla ja tälläkin palstalla oli kokonainen komppania asiaa ylistämässä. Nyt näyttää olevan vähän hiljaisempaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo Leskinenkin on vaipunut talvihorrokseen.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Leena Mereltä on jäänyt huomaamatta että viime kuukausien gallupien merkittävin uutinen ei liity demareihin.

Sen sijaan se on PS:n kannatuksen romahtaminen läheds 10 prosentilla. Se tarkoittaa lähes 300.000 kadotettuaäänestäjää puolessa vuodessa. Sellaista ei ole koskaan ennen nähty.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuola valuu jo, vielä tarttis kuitenkin 3.5 vuotta jaksaa, menee vielä monta nenäliinapakettia kuolan pyyhkimiseen. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuola valuu jo, vielä tarttis kuitenkin 3.5 vuotta jaksaa, menee vielä monta nenäliinapakettia kuolan pyyhkimiseen. :)

Käyttäjän LeenaMeri kuva
Leena Meri

Niinhän Soinikin sanoi ennen joulua että useampi kinkku vielä syödään ennen vaaleja, Minä en aio muuttaa näkemystäni vaikka kuinka asiaa täällä väännettäisiin mutta sen sanon että PS ei ota kunniaa muiden töistä. Minusta se on selkärangatonta, miksei demarit sitten toteuttaneet kaikkea aiemmin vai säästivätkö he ideansa oppositioaikaan ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oppositio on herkullinen paikka, kun isoin suru vaalitappiosta unohtuu, sitten löytyy se viisaus, mikä demareillakin oli kateissa viimeiset neljä vuotta. Voi kun joskus se viisaus puolueilla osuisi hallitustaipaleelle, sitä vaan en ole vielä nähnyt.

Yleisin vastakommentti on aina, muttakun emme olleet suurin, tai sitten on pakko tehdä kompromisseja.

Nämä on niin kuluneita fraaseja jo, puolueet voisivat joskus tunnustaa, että mikään muu ei niin paljon kiihota, kuin hallitusvalta, sen ohi menee useasti ikävä kyllä koko Suomen etu.

Tämä koskee ihan kaikkia puolueita tasaisesti, tällä hetkellä se suurin viisaus on vain demareilla.

Äänestäjä on niin tyhmä mato, ettei se perkele muista koskaan mitä on tapahtunut neljä vuotta sitten, saatikka parin vaalikauden taakse.

Pekka Heliste

Demarit voivat mennä saman verhon taakse kuin persut juoksevat kilpaa

He väittävät olevansa pinei puolue kahden suuren rinnalla

Sossut olivat 2007-2011 opositiossa persujen kanssa ja 2011-2015 yhtenä puolueena sixpack hallituksessa eli paljon pienemmän vallan käyttäjänä kuin persut nyt

Persujen pitäisi lopettaa lapsellinen uhriutuminen ja muiden syyttely ja ajaa omaa ohjelmansa läpi

Jos sitä edes on

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin juuri yhtenä muista ja vaikuttaa ei voinut, mikä kumma pitää sellaisessa hallituksessa missä ei muka voi vaikuttaa, ettei vaan taas olisi ollut se vallanhimo, samalla lailla kuin persuilla nyt.

Turhaa valehtelua ja vähättelyä taas, demarit pelkäsivät viimeksi hallituksessa, eikä milään niitä sieltä pois saanut, oli sitten varmaan parempi äänestää jopa omia esityksiä vastaan, naurettavuuden huipentuma.

Ihan samaa uhriutumista on persuilla kuin demareilla, samanlaista vallanhimoista höpöttäjää molemmat puolueet täynnä.

3.5 vuotta kun vielä jaksatte mankua, niin sitten sitä valtaa taas ehkä on, jospa tällä kertaa osaisitte käyttää sitä muuhunkin, kuin rikkaiden yhteisöveron alennukseen

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Leena Meri, PS takinkäännön mestarina ei voi ottaa kunniaa edes omista tekemisistään. Siksi olette nyt tuossa jamassa. Ei mulla muuta.

Käyttäjän LeenaMeri kuva
Leena Meri

Hallitusohjelmassa on paljon Psn kädenjälkeä meidän vaaliohjelmassa mutta valitettavasiti kaikkea emme mekään saaneet, kuten ei keskusta ja kokoomuskaan, aika kulunut klisee tuo takinkääntö joka heitetään aina kun ei muuta tule mieleen. Vastuu otetaan tietysti. Ei kai kukaan sitä ole kiistänyt. Ei mullakaan muuta

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"sen sanon että PS ei ota kunniaa muiden töistä"

Mistä lähtien?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän kunniaa voi muidentöistä ottaa kun ei voi ottaa omistakaan töistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hallituspuolueiden ainoa keino säilyttää asemansa on näännyttää SDP:n kannattajat leikkausohjelmillaan niin huonoon kuntoon, etteivät nämä jaksa kävellä vaaliuurnille seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän LeenaMeri kuva
Leena Meri

Kommenttisi oli hauska,. Nauroin kunnolla. Toivottavasti olit tarkoittanutt sen humoristiseksi sillä se oli hauskinta luettavaa näissä kommenteissa,

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ilonaiheensa kullakin. Puolueenne kannatus ei ole vielä pohjakosketusta nähnytkään. Se tulee eteen ennen seuraavia vaaleja, kun hallituksen yritykset saada vienti vetämään ja talous kasvamaan rokottamalla matalapalkkaisilta, naisvaltaisilta aloilta epäonnistuu imukuppisynnytyksessään. Sitä saatte, mitä tilaatte.

Käyttäjän LeenaMeri kuva
Leena Meri Vastaus kommenttiin #55

Yllättävän hyökkäävää asennetta täällä ihmisillä ja tuntuu että toiset oikein toivoo että Suomi epäonnistuisi vain siksi ettei pidä PS puolueesta, totta on että en ole kadottanut humoristista elämänasennetta sillä tosikkomainen negatiivisuus ei johda elämässä muuhun kuin huonoon lopputulokseen,. Hyvää uutta vuotta

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #56

Jos puolueesi saama palaute Puheenvuorossa vaikuttaa hyökkäävältä, voi osoittautua todella tuskalliseksi saada palautetta turuilla ja toreilla ensi vuonna niiltä kansalaisilta, joita te kerrotte kuuntelevanne.

Näin sairaanhoitajalla eilen työasussaan "Ei käy" -napin. Kysyin, mitä se tarkoittaa. Vastauksen kopioin ylle. Sitä on tiedossa tulevana vuonna.

Olen myös säilyttänyt positiivisen elämänasenteen huolimatta Pahoinvoiva Suomi-puolueen hallitustaipaleesta. On siinä ollut hyviäkin hetkiä, kaiken soutamisen, huopaamisen ja uhkailun lomassa.

Toivotaan parempaa uutta vuotta.

Käyttäjän LeenaMeri kuva
Leena Meri Vastaus kommenttiin #57

Kiitos samoin. Hyvää uutta vuotta, tosiaan on niin että negatiivinen ja hyökkäävä asenne kaikkeen on suurin este kaiken onnistumiselle, toreilla ja turuilla ihmiset puhuu monesti rakentavammin kuin täällä. Face to face keskustelu on muutenkin paljon hedelmällisempää. Jos aina lähtee liikkeelle asenteella että ei onnistu niin ei se onnistukaan. Ihan normia joka asiassa. Sitä ihmettelin että jotkut jaksaa aina tyrmätä kaiken mutta ymmärrän sen jos on demarikannattaja sillä niinhän hekin eduskunnassa sanoo joka asiaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ketä sitten seuraavissa vaaleissa äänestäisi?

Keskusta ei voi, sen nyt näkee jo Sipilästäkin rikkaiden kassara

Kokoomusta ei voi, rikkaiden ääni

Demareita ei voi, samaa höpötystä vaalikaudesta toiseen, tekoja ei lainkaan. Köyhän vihollinen.

Persuja ei voi, sama kuin demarit, puhetta vaan ei villoja

Vihreitä ei voi, kaukana on tämän hippiliikkeen järjelliset esitykset.

Vasureita ei voi, no ei ne tiedä varmaan ede olevansa vasemmistoa

Rkp ja kristilliset, ei voi samana päivänä edes ajatella

Taidan jäädä ensimmäistä kertaa nukkuvien puolueesee, jollei nyt mitään ihmeellistä tapahdu.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Äänestä henkilöä johon luotat, ja joka on järkevä. Ainakin itselle vaalit ovat aina henkilövaalit, kun en sovi oikein mihinkään puoluekohderyhmään.

Käyttäjän LeenaMeri kuva
Leena Meri

Hyvä kriteeri tuokin, pääasia että äänestää,. Olen eduskunnan naisverkoston puheenjohtajana tavannut kansanedustajanaisia tänä syksynä mm. Somaliasta ja Tunisiasta ja niissä maissa naisen asema ei ole helppo ja sellaiset oikeudet , kuten äänioikeus ja sananvapaus sekä vapaus politikoida eivät ole siellä samanlaisia itsestäänselvyyksiä kuin meillä. Siksi äänestämättä jättäminen on minusta aina huonoin ratkaisu. Se on nimenomaan oikeus.

Toimituksen poiminnat