Leena Meri Perusnaisen ajatuksia

Ajatuksia sopimusyhteiskunnasta

Minua pohdituttaa muutama asia sopimusyhteiskunnassa.

Toiset ihmiset vaativat, että hallitus ei saa puuttua työmarkkinajärjestöjen sopimusvapauteen lainsäädännöllä. Toiset vaativat, että paikallinen työehtojen sopiminen pitää lailla säätää helpommaksi. Toiset taas vaativat, että hallitsemattoman maahanmuuton estämiseksi emme voi käyttää kansainvälisten sopimusten vastaisia menettelyjä. Eli Ruotsin rajaa ei voi yksinkertaisesti sulkea, koska olisi sopimusten vastaista vain marssittaa heidät takaisin turvalliseen Ruotsiin. Ja vielä eräät vaativat, että kansainvälisiä sopimuksia ei tarvitse noudattaa ja rajat vain kiinni.

Mielenkiintoisinta on, että toisinaan samat ihmiset vaativat, että olemme sopimusyhteiskunta ja sopimuksia tulee noudattaa ja sopimusvapauteen ei saa puuttua, mutta maahanmuuttokysymyksessä niitä ei tarvitse noudattaa. Olisi paljon selkeämpää, kun edes samat ihmiset olisivat tässä asiassa johdonmukaisia.

Itse katson, että lainsäätäjällä on oikeus puuttua siihen, miten yhteiskunnassa saa sopia. Lisäksi olisin valmis palauttamaan Ruotsista tulevat ihmiset takaisin Ruotsiin. Tiedän, että se ei olisi kansainvälisten sopimusten mukaista, jos ihminen tulee rajalle hakemaan turvapaikkaa, mutta noudattaako Ruotsi itse sopimusta, kun ei rekisteröi ihmisiä Ruotsissa ja käsittele heidän hakemuksiaan siellä? Olen siis johdonmukaisesti sitä mieltä, että itsenäisellä valtiolla on oikeus määrätä alueellaan lainsäädännöstään vaikka se puuttuisi sopimusvapauteen joko sitä kiristävänä tai vapauttavana. Lisäksi katson, että voimme livetä kansainvälisten sopimusten noudattamisesta, jos sopimusta eivät kaikki muutkaan noudata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Leena, oma mielipiteeni on täsmälleen sama sinun kanssasi tuossa Ruotsiin palautuksesta. Perustelen hiukkasen lisää miksi noin katson perustelusi. Ruotsi tuolla käyttäytymisellä siirtää maahanmuuton kustannukset noiden tulijoiden osalta Suomen veronmaksajien maksettavaksi. Ei ole ihan halpaa käsitellä ja majoittaa anojien turvapaikka-anomukset.

Ministeri Orpon ja hallituksen olisi mielestäni jo paljon aiemmin pitänyt lähteä rohkeisiin ratkaisuihin eli heti kun kävi selville etteivät Tanska ja Ruotsi rekisteröi maahansa tulleita vaan päästävät kulkemaan vapaasti sopimusten vastaisesti useiden maiden läpi aina Suomeen saakka. Samalla tavalla Suomella pitää olla oikeus käyttäytyä sopimusta rikkoen.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Mielenkiintoinen kirjoitus. Teimme aiheesta pienen jutun uutispalvelun puolelle.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/114862-kansanedust...

t. Linda / US

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Samaa mieltä Leenan kans.
Kyllä lain säätjillä pitää olla oikeus saaätää lakeja, siksihän heidät sinne valitaan.

Suomella pitää olla oikeus palauttaa tänne tulevat, sillä olemmehan itsenäinen valtio.
Jos emme ole sitä, se itsenäisyys kuuluu palauttaa.

Käyttäjän pekkasevanto1 kuva
Pekka Sevanto

Hyviä huomioita Leena Mereltä. Olen samaa mieltä, että Ruotsista tulevat turvapaikanhakijat tulisi palauttaa Ruotsiin, jos heitä ei ole siellä rekisteröity.

Toimituksen poiminnat